Adıyaman'da şehit kabrini ziyaret eden öğrencilerin ağlama sesiyle fark ettikleri ve vücudu toprağa gömülü buldukları bebeğin annesi ile anneannesi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 24 Eylül'de öğle saatlerinde Bahçecik Mahallesi'ndeki mezarlıkta meydana geldi. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri, şehitlik ziyareti sırasında bir bebeğin ağladığını duyunca çevrede arama yaptı. Öğrenciler, bir süre sonra vücudunun bir bölümü toprağa gömülü yeni doğan bebek buldu ve durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine polisle birlikte mezarlığa gelen sağlık ekibi, bebeği ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Tedavisine başlanan ve 'Fatma' ismi verilen bebeğin sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri araştırma sonucu bebeğin ismi açıklanmayan annesi ve anneannesini gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda bebeği mezarlığa bıraktıklarını itiraf eden annenin "Eşim cezaevine girdikten sonra yasak ilişki yaşadım. Bu ilişkiden hamile kaldım ve kız bebek dünyaya getirdim. Doğumun ardından eve gelince annem ile birlikte bu durumu kimseye açıklayamayacağımız için bebeği bir yere bırakma kararı aldık. Daha sonra birçok kişinin ziyaret edeceği mezarlığa gittik ve burada bir mezarın yanına bıraktık" dediği belirtildi. Sorgunun ardından anne ile anneanne sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan hafta içinde taburcu edileceği belirtilen bebek devlet korumasına alınacak.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • kocaelisporlu 26.09.2021 18:18
    hayvanlar bile çiftleşmeden sonra doğan yavrularına bile sahip çıkıp büyütürken böyle zalim mahluklar bile gider gayrı meşru ilişkiden sonra gider yeni doğan melek gibi bebeği çöp gibi atar ölüme terkeder ama allahın adaleti er yada geç tecelli eder.böyle zalim mahluğu bebek katilini ya canıyla ya malıyla sınayacak.allahın adaletinden kaçış yok.
  • kemal 26.09.2021 18:07
    o mezarlığa bırakılan bebeği kimse bulmadan hayvanlar bulsa parçalasa yada bebek herhengi başka bişeyden ölse oracıkta bebek bu herşey olabilir bu sebeple cinayetle yargılanmalılar serbest bırakmak nedir anlamadım üstelik zina var birde ortada yazıklar olsun. Faezedinki başardınız bulunamadınız hayatınıza normal devam edebilecek misiniz hapiste dahi olsa o adamın yüzüne nasıl bakacaktınız namus abidesi gibi.
  • Selam 26.09.2021 16:47
    Görün, devletimiz ne kadar insancılmış. "Anne ile anneanne sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı." Böyle adalete yazıklar olsun.
  • Murat 26.09.2021 15:48
    Hukuktan anlamam ama hangi gerekçeyle serbest bırakıldılar acaba.Doğrudan insan öldürmek kastı var.
  • Davut 26.09.2021 14:27
    Rabbim insanları bu hale getiren sistemi helak etsin zina faiz alkol hırsızlık cinayet aldı başını gidiyor ...tek çare şeriat
Daha fazla yorum görüntüle