Bursa'nın İnegöl ilçesinde canlarını hiçe sayıp üzerine yattıkları motosikletleriyle yarış yapan şahıslar 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Sosyal medyada olumsuz örnek oluşturan ve insanların hayatını tehlikeye atan motosiklet sürücüleri İnegöl jandarma Komutanlığı tarafından yakalandı. Üzerinde kask olmadan yatarak süratli bir şekilde ilerleyen şahıslar sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Sürücüler H.K. Ve M.B.'ye trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan 315'er lira idari para cezası uygulanırken, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklar.

Olay Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl çıkışında meydana geldi. İki genç sürücü daha fazla sürat yapmak için motosikletlerin üzerine yatarak ilerledi. Ölümle burun buruna kalan gençler, araçların arasından hatalı sollamalarda yaptılar. O anlar bir sürücünün amatör kamerasına saniye saniye yansıdı. Sosyal medyada yağan tepkiler büyüdü. Bunun üzerine harekete geçen İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri şahısları tespit edip yakaladı. Sürücüler H.K. Ve M.B.'ye trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan 315'er lira idari para cezası uygulanırken, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklar.

 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Emirhan 18.07.2023 10:24
    Çok iyi
  • Ali 09.11.2021 18:17
    Anlamsız cezalar ülkesi olduk. Caydırıcı ceza kalmadı hiç. Trafikte adam öldüren bile çıkıyorken bunları yarın motorla gezerken görebilirsiniz. Ama sen bunları bu hareketleri yaparken farketme bir de ölsünler valla 7 sülaleni alır devlet elinden
  • Askım 09.11.2021 18:15
    Dünyada yok, arac trafikten men edilecek, onu sürene caydırıcı cezalar verilmeli
  • Bozkurt 09.11.2021 18:10
    Emsal olur inşallah .
  • yellow rose 09.11.2021 17:03
    ceza herkese eşit uygulanmadıkça hiç bir sonuca ulaşılmaz ayrıca hapis cezası çok ağır devleti milleti dolandıranlara ceza yok vatan hainlerine ceza yok veya ağır değil motorla yarış yapana hapis cezası ya bu neyin kafası kırmızı ışıkta geçene hapis desen emniyet şeridinde seyr edene hapis desen anlarım ama motor yarışı yapana hapis fiille ceza uymuyor orantısız
Daha fazla yorum görüntüle