Geçtiğimiz günlerde düğün magandalarının havaya ateş açması sonucu bir zurnacı hayatını kaybetmişti. Denizli'nin Honaz ilçesinde yine bir düğünde havaya rastgele ateş eden 4 kişinin silahlarına el konuldu. Magandaların sosyal medyadan canlı yayın yapmaları Jandarma ekiplerinin magandaları tespit etmesini kolaylaştırdı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarmanın dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Honaz ilçesinin Kocabaş Mahallesi’nde gerçekleşen düğünde havaya rast gele ateş eden 4 kişinin, bu anlara dair şahsi sosyal medya hesaplarından yaptıkları canlı yayını ihbar olarak değerlendirdi. Mahallede düğününe ait canlı yayın videosunu detaylı olarak inceleyen JASAT ekipleri, onlarca kişinin bulunduğu alanda rastgele ateş eden 4 kişinin kimliklerini belirledi.

Davetlilerin hayatlarını riske atan Vali Can D. (27), Sabri B. (30), Mehmet Ç. (50) ve Tolga B. (31), JASAT ile Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin müşterek operasyonuyla adreslerinde gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3’ü ruhsatlı olmak üzere toplam 4 adet tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Karakolda sorgulanan şüphelilerden Veli Can D.’nin 1, Sabri B.’nin 6, Mehmet Ç.’nin 3 ve Tolga B.’nin ise 4 olmak üzere toplam 14 ayrı suç kayıtlarının olduğu ortaya çıktı.

İfade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheliler, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına “Sanki 50 tane adam öldürdük. Böyle gerekiyormuş, böyle yaptık” diyerek tepki gösterdi. Haklarında ‘Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçundan adli işlem yapılan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca şüphelilerin var olan silah ruhsatları da idare tarafından iptal edildi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • misafir 07.05.2022 17:21
    Yani silah ruhsatını suç kaydı olanlara veriyoruz diyorsunuz. Bravo.
  • mahfi 07.05.2022 14:14
    Tüm düğünker kameralar ile izlenme zorunluluğu getirilsin. Magandalar tutuklansın. En rahat çözüm.
  • elın mışk 07.05.2022 14:11
    ulan insan nasıl bir mahluk ya bazen insanları anlıyamıyorum koca koca (adamalar ) çıkıyor dansöz gibi kıvırtıyor kadın yapabilir anlamında söylemiyorum tabi her iki tarafada söylüyorum iki tarafıda anlamıyorum çalgı çalıp oynamak nedir ya sorsanız elhamduliilah müslümanız deler ama bu yapılan fiiler islamla uzaktan yakın alakası yok evlilik insan için en önemli değerlerden biri bunu bu şekilde cahilce ifa etmek değil ALLAH bu konuda hükmü koymuştur ALLAH ın resulude insanlara en güzel önekle uygulamıştır. ama insanların yaptığına bakın
  • Abuli 07.05.2022 11:40
    Adamlar suç işlemişler daha önce, ama ruhsatlı silahları var. Tutuksuz yargıla adam öldürünce içeri alırsınız, hiç suç kaydım yok müracaat edeyim bana silah ruhsatı vermezler. Benim memurum işini bilir.
  • maremer 07.05.2022 11:35
    "Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı." Arkadaşlar tutuklu yargılamanın şartları var savcılık bu kurallara uymak zorunda, her istediğinizi tutuklayamazsınız ama mahkeme sonunda mahkûm olurlarsa tutuklanırlar.
Daha fazla yorum görüntüle