Tekirdağ'da buğday ve arpa ekili 100 dönüm tarla yandı

Tüm dünyada pandemi ve savaşlar nedeniyle buğday krizi yaşanırken, yurdun birçok bölgesinde buğday tarlalarından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Marmaris'teki yangında da sabotaj olduğu ortaya çıkmıştı.

GİRİŞ 23.06.2022 20:28 GÜNCELLEME 23.06.2022 20:28
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve savaşlar nedeniyle büyük bir gıda krizi kapıda.

2019 yılından beridir dünya genelinde mücadele verilen koronavirüs pandemisi normalleşme dönemine girmişken, bu kez de Rusya-Ukrayna arasındaki savaş patlak verdi.

Rusya ve Ukrayna küresel buğday ihracatının yüzde 30'unu karşılarken, aralarında başlayan savaş nedeniyle buğday fiyatları yüzde 42 arttı.

Tüm dünyada yaşanan buğday sıkıntısından dolayı ülkeler, elindeki buğdayları ihracata kapatarak kendi ülkeleri için kullanmak istiyor, bu durum da küresel ölçekte bir buğday krizine sebep veriyor.

TÜRKİYE'DE BUĞDAY TARLALARI YANIYOR

Dünya, buğday kriziyle resmen mücadele verirken, Türkiye'nin belirli bölgelerindeki buğday tarlalarının yanması, akıllarda soru işaretine neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta ülkemizin 6 farklı bölgesinde çıkan yangınlar bu hafta da devam ediyor.

BATMAN'DA 300 DÖNÜM BUĞDAY KÜLE DÖNDÜ

Geçtiğimiz gün Batman'ın Beşiri ilçesindeki buğday tarlalarında elektrik tellerindeki kıvılcımlardan dolayı çıkan yangında, 200 dönüm ekili buğday küle döndü.

Çıkan yangının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından saatler sonra yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bugün ise ülkemizin gıda üretiminde önemli bir yere sahip olan Trakya bölgesinden üzücü haber geldi.

TEKİRDAĞ'DA 300 DÖNÜM BUĞDAY ALEV ALEV YANDI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde gene aynı sebepten dolayı yangın çıktı. Buğday tarlalarından geçen elektrik tellerinden çıkan yangından dolayı 300 dönümlük ekili buğday tarlası alev alev yandı.

Yoldan geçtiği sırada tesadüf eseri yangını görüp yetkililere haber veren Selim Kılıç, "Biz de yoldan geçerken gördük. Hemen itfaiyeyi arayarak bilgi verdik. Koca bir tarla cayır cayır yanıyor. Hakikatten içler acısı bir durum." ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'DE DE 40 DÖNÜM YOK OLDU

Balıkesir'in Gönen ilçesinde çıkan yangında 40 dönüm buğday tarlası kül oldu.

Bandırma yolunda çıkan yangın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin ve Orman İşletme Müdürlüğü arazözlerinin zamanında müdahalesi neticesinde büyümeden söndürüldü.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

MARMARİS'TEKİ YANGINI ÇIKARDIĞINI İTİRAF ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te orman yangını bölgesinde yaptığı açıklamada, "Yangının nasıl çıktığına dair bir tespitimiz ve kimliğimiz var. Arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda bunu paylaşacağız" demişti.

Soylu, Marmaris'teki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 165
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam.. Başka yolu yok bunun... Adam ormanı yaktı anladık.. Ama buğdayı da yakıyosa beni idam eettt diye yalvarıyodur.. Kesinlikte idam
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    destegi devletten al tarlayi yak zarari devletten al ne guzel hayat
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanı yakan bulundu, yaktığını itiraf etti, at içeri devlet yıllarca baksın dönemi bitmeli. İdam kesinlikle gelmeli.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bir kaçı blki doğal yangın olabilir ama ben çoğunun bilerek yapıldığını düşünüyorum, daha geçen arkadaş orman yangınından sonra buğday tarlaları yangını çıkacak demişti, videolar izliyorlar galiba youtube dan, millet önceden biliyor, sonra gerçekleşiyor, nedir bu o zaman ? planlı yangındır. yazık valla yazık bunca emeğe her şeye, içimizde hain çok arkadaş...
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yakıldı anladık traktörünüz yok mu önünü kesin bu kadar hektar yanmasını beklemek nedir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler