Aksaray'da ehliyetsiz sürücü, bekçileri ve polisleri dövdürmek için adam çağırdı. Ehliyetsiz sürücü bekçilere, "Aksaray’ı topla gel, bunların kaşıntıları var" dedi.

Aksaray'da muayenesiz, sigortasız araçla trafikte yakalanan ve savcılıkça aranması olan sürücü aracının bağlanacağını duyunca telefonla aradığı kişiye polislerin kaşıntısı olduğunu söyleyerek, “Burada adam kesiyorlar, 10 kişi birden üzerimize çullanıyor. Aksaray’ı topla gel bunların kaşıntıları var” diye adam çağırdı.

Aksaray'da ehliyetsiz sürücü, 'bunların kaşıntısı var' deyip polis dövdürtmek için telefonla adam çağırdı. 

Aksaray ekipleri, kentte huzur ve güvenin sağlanması amacıyla rutin uygulama yaptı. Mahalle ve çarşı bekçilerinin de katıldığı uygulamada şüphe üzerine bir otomobil “Dur” ihtarında bulunuldu.

Durdurulan araç, sürücü ve yolcu üzerinde sorgulama yapan polis ekipleri aracın muayenesiz ve sigortasız, sürücü Tayfur İ’nin (22) ehliyetsiz olduğunu tespit etti.

GBT sorgulamalarında ise sürücü Tayfur İ. ile yanında bulunan kardeşi Sezer İ’nin (18) da aranması olduğunu belirledi.

Bunun üzerine polis trafik polisleri aracı otoparka çektirmek için çekici çağırdı. Aracının otoparka çekileceğini duyan ehliyetsiz sürücü Tayfur İ. polis ekiplerine sert ve agresif tavırlarıyla zorluk çıkarttı.

Polis memurlarına olmadık sözler söyleyen ehliyetsiz sürücü Tayfur İ. telefonla ablası olduğunu iddia ettiği birini arayarak polis memurlarının adam kestiğini, kaşıntıları olduğunu belirterek adam çağırdı.

'AKSARAY'I TOPLA GEL''

“Basın gelin buraya” diyen sürücü, “Alo Fatih Mahallesi'nin girişine bir gelsene burada adam kesiyorlar ya 10 kişi birden üzerimize çullanıyorlar, bir bas gel Aksaray’ı topla gel bunların kaşıntıları var” dedi.

Polislerin sabrını sonuna kadar adeta sınayan sürücü, ters kelepçe takılarak polis aracına bindirildi.

Şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde Sevgi Evleri'nden çıktıktan sonra kısa süre memurluk yaptığı ve pandemi döneminde uzaklaştırma aldığı öğrenildi.

Muayenesiz ve sigortasız araç bağlanarak çekici ile otoparka gecikilirken, sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 3 bin 674 TL, aracının muayenesinin olmamasından 427 TL, sigortasız araç kullanmaktan 196 TL olmak üzere toplamda 4 bin 297 TL trafik cezası kesildi. 2 kardeş ifadeleri alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü.

Yorumlar 187 Yorum Var
  • Hasan 24.08.2022 20:49
    ne konuşturuyorsunuz telefo etmesıne musade edıyorsunuz böyle suçluyla mucadele mi olur..gençın bu çüretkarlığı nereden gelıyor böyle..oh ne ala telefon et,kendıne dokundurtma..böyle mudahale olmaz..derhal çözüm bulun..ters kelePçe yere yatırın Polıs otosuyla alın getırın agzını burnunu kırın..kendılerını kabadayı sanmasınlar pıslık bunlar toplumun yuzkaraları..bekçılerı adam yerıne koymuyorlar..böyle mudahele olmaz..Polıs okulunda bunun dersını koyun..yatır keleğçe tak oto ıle ılgılı yere getır..geregını yap..ordan mahkemeye ve polıse mukavemetten dırek 1 ay hapıs..Amerık Amerıka Amerıka gibi..
  • Nurettin 24.08.2022 15:20
    Kaburqa. kiracaksin. Polis bekci Azina bakiyo yarqi uzamayacak. Seriyadin kesti parmak acimaz
  • AH VATANIM 24.08.2022 14:28
    sayın bakanım sayın emniyet yetkilileri bu gibi suçluları konuşturmayınız rahat durmuyorsa ters kelepçe yüz üstü yatırılmalıdır. Bir tokatlık canı olanlar kahraman kesiliyorlar en azından devletin yumruğu olmalı yoksa 4 veya 5 sene gelecek olan cezalar caydırıcı olmuyor bu zaman zarfında suç işlemeye devam ederler.
  • ökkeş 24.08.2022 12:31
    Gençtir cahildir öfke anında söylenmiş bir söz dür. Burda linç yorumları hi. yapıcı olamamış. Ülke ve milletce piskolojik olarak zor zamanlardan geçiyoruz .
  • Gurbetci 24.08.2022 03:58
    Bunu Almanya İspanya yada İtalya da yapacak doğduğuna pişman ederler adalet yok. Nerede Mustafa Yeneroğlu bir kere de polis leri savunurken görelim
Daha fazla yorum görüntüle