Alanya’da korkutan orman yangını

Son dakika haberi... Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin tehdit ettiği 2 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı.

GİRİŞ 28.01.2023 01:08 GÜNCELLEME 28.01.2023 01:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alanya’nın Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerinde yer alan ormanda gece geç saatlerde yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarıyla bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede rüzgarın şiddetiyle geniş alana yayıldı. Ekipler bölgeye gelerek söndürme çalışması başlattı. 

2 MAHALLE TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Merkeze 60 kilometre uzaklıkta dağlık alanda çıkan yangında, alevlerin tehdit ettiği 2 mahalle tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi ve bölgede sağanak yağış nedeniyle yangın etkisini yitirdi. Elektrik tellerinin birbirleriyle sürtünmesi sonucu oluşan kıvılcımların yol açtığı belirtilen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. 

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya'nın Alanya ilçesi Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerinde yer alan ormanda gece geç saatlerde çıkan yangın, orman ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kısmen kontrol altına alındı. Yağmurun da söndürme çalışmalarını sürdüren ekiplerin işini kolaylaştırdığı belirtildi. Alevlerin sadece Bayırkozağacı mahallesindeki tepe noktasında devam ettiği, diğer bölgelerin kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

'RÜZGAR OLMASA BU KADAR YANMAZDI'

Mahalle sakinlerinden Hasan Ali Soytürk, "Yangının elektrik hattındaki bir telin kırılması sonucu çıktığı söyleniyor. Çok fazla rüzgar var. Rüzgar olmasa buralar bu kadar yanmazdı. Mahallemiz boşaltıldı, karakolun olduğu noktada toplanıyor. Biz daha önce de yangını yaşadık. Ormanlarımız yandı. İnşallah hemen söndürürler" dedi.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar çok aşırı rüzgar vardı elektrik telleri birbirine sürttü ve kopunca ıslaklık ve elektrik birleşince yangın kaçınılmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    atesin cocuklari pkk nin isi.
    Cevapla
  • Bam Teli 1 yıl önce Şikayet Et
    SABOTAJCİYİ BULUN ve MAHFEDİN ! Bu mevsimde orman yanmaz !
    Cevapla
  • Kübra 1 yıl önce Şikayet Et
    bu soğukta çıkmaz yangın %100 kasıtlı yaktılar rüzgar var diye kansızlar...
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK yapmıştır kış günü neden yangın çıksın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazeteciler tekme tokat dövdüler
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı