Adana

Adana'da doktorun darbedildiği iddiası

14:37 13 Kasım 2015
Adana'da doktorun darbedildiği iddiası

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan uzman doktorun, ameliyat edilmeyi bekleyen hasta yakınları tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Adana Tabip Odasından yapılan açıklamaya göre, üroloji uzmanı Dr. Durmuş Alparslan Demirci'nin, hastanede koridordan gelen sesler üzerine göz servisine yöneldiği sırada, ameliyat için bekleyen hastanın 3 yakınınca saldırıya uğradığı iddia edildi.

Sağ gözüne aldığı yumruk darbesiyle yere düşen Demirci, hastanenin acil servisine götürüldü.

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demirci, göz servisi önünde küfürlü konuşup, bağıranları gördüğünü belirtti.

Zanlıların, "Hastamızı ameliyathaneye almazsanız, hastaneyi yakarız" diyerek ağır küfür ettiğini bildiren Demirci, "Sakinleştirmek için yanlarına yaklaştım, doktor olduğumu anlayınca 3 hasta yakını bana saldırdı. Gözümün üstüne yediğim yumruktan sonra mide bulantısı, kusma ve bilinç kaybı yaşadım. Gözümü acil serviste açtım. Bana bunu yapanlardan şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan da saldırıyı duyduktan sonra Demirci'yi ziyaret ettiğini kaydetti.

Sağlıkta kışkırtılmış şiddetin, her gün bir veya birkaç hekimin veya sağlık çalışanının ya canına ya da onuruna kastettiğini savunan Mungan, hastane içinde bağırıp, küfürler savuran hasta yakınlarını yatıştırmak, sorunlarını anlayıp yardımcı olmak isteyen doktora kalkan ellerin cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Mungan, şu ifadeleri kullandı:

"Meslektaşımız hasta yakınlarınca darbedildi, fiziksel ve sözlü şiddete uğradı. Hekimimiz tedavi altına alındı. Darbedilen meslektaşımız, kendisini merak ederek telefon açan evladı ve eşine, yaralandığını ve hastanede yattığını anlatamadı. Utandı, üzüldü ve sadece ameliyatının uzadığını söyleyebildi. Verilen adli cezalara rağmen aynı hastanede veya farklı sağlık kurumlarında, doktora veya diğer sağlık çalışanlarına şiddet, her gün karşılaştığımız bir durum haline gelmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.