Adana

Rüşvet teklifine 12'şer yıl hapis istemi

11:00 25 Mart 2016
Rüşvet teklifine 12'şer yıl hapis istemi

Adana'da rüşvet karşılığında, trafik kazalarıyla ilgili Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nde çalışan bir kadın memurdan, hastane epikriz raporu istediği iddia edilen anne ve oğlunu hakkında, 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nde faturaların incelenmesi, ödenmesi ve denetlenmesi birimi memuru F.Ç'yi (35) arayan arkadaşı P.Y. (52) ve bir danışmanlık hizmeti merkezinde çalışan oğlu H.C.O. (33), trafik kazalarıyla ilgili rüşvet karşılığında hastane epikriz raporu istedi.

Durumu polise bildiren F.Ç'nin ihbarıyla çalışma başlatan ekipler, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'ndan temin ettikleri tutanaklarla, telefonda rüşvet karşılığında epikriz raporu istendiğini belirledi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından "rüşvet almak ve vermek" suçlamasıyla açılan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuksuz şüpheliler P.Y. ve oğlu H.C.O'nun fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, kamu çalışanı F.Ç'den kendilerine lazım olan raporları ücret karşılığı temin etmesini istedikleri belirtildi.

"Şüphelilerin, bu teklifin müşteki tarafından kabul edilmemesi nedeniyle üzerlerine atılı görevinin ifasıyla ilgili bir işi yapması için doğrudan kendisine menfaat sağlamayı vaat etmek suretiyle rüşvet suçunu işledikleri anlaşılmıştır." denilen iddianameye göre, anne P.Y. ve oğlu H.C.O'nun 12'şer yıl hapis ile cezalandırılmaları isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.