Adana

Adana'da Cumhurbaşkanına hakaret davası

10:49 13 Haziran 2016
Adana'da Cumhurbaşkanına hakaret davası

Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinden hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan yayınevi sahibinin yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Mehmet Çetinkaya ve avukatı katıldı.

Çetinkaya savunmasında, iddianameye konu olan yazıları kendisinin yazdığını kabul ederek, "Amacım, Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek değildi. Ülkenin her yerinde bombalar patlıyor. Bununla ilgili defalarca yazılar yazdım ancak kamuoyunda bir duyarlılık oluşmadı. Ben de daha dikkat çekici olur düşüncesiyle bu şekilde yazdım. Hakaret kastıyla yazmadım." dedi.

Mahkeme heyeti, "suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın değişik günlerde birden çok ve ağır hakaretler yazması, bu haliyle suç işleme kastının ağırlığı, sevk maddesindeki cezanın alt ve üst sınırı" nedeniyle Çetinkaya'nın tutukluluk halinin devamına karar verip, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde yaşayan Mehmet Çetinkaya, 13 Kasım 2015 ve 10 Şubat'ta sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 31 Mart'ta gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.

Çetinkaya hakkında 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.