Adana

"İnivatif Okul Liderliği" konferansı

18:19 13 Nisan 2018
"İnivatif Okul Liderliği" konferansı

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "İnovasyon Odaklı Okul Projesi" kapsamında düzenlenen "İnovatif Okul Liderliği" konferans serisinin kapanışı yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Şehit Yunus Uğur Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Aydın, programda yaptığı konuşmada, "İnovasyon Odaklı Okul" projesinin yararlı olacağına inandığını belirtti.

Eğitim süreçlerinde etkili ve anlamlı bir öğrenmenin gerçekleşmesi için yeni teknolojileri kullanabilmenin, insanlık tarihi boyunca en önemli konuların başında geldiğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız devir de teknolojiyi her alanda olduğu gibi eğitim alanında da en verimli şekilde kullanma devri olarak karşımızda durmaktadır. İnovasyon Odaklı Okul Projesi de 'stem, kodlama ve girişimcilik' eğitimlerinin bütünleştirildiği bir proje olarak eğitim dünyamıza örnek bir model teşkil etmektedir. Bu vesile ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından İnovasyon Odaklı Okul Projesinin ve bugün öğleden sonra açılışı gerçekleşecek olan Robotik ve Kodlama Şenliğinin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Müsteşar Yardımcısı Bilgili ise, bakanlık olarak bu tür projeleri önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Akpınar da projenin amacı hakkında bilgiler verdi.

Program, Prof. Dr. Mustafa Yavuz'un söyleşisiyle tamamlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.