Adana

Adana'da bardaki silahlı kavga davasında karar

13:52 19 Nisan 2018
Adana'da bardaki silahlı kavga davasında karar

Adana'da bir kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bardaki silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla yargılanan 2'si tutuklu 10 sanıktan 4'ü, 1 yıl 3 aydan 26 yıl 8 aya kadar değişen hapis cezalarına mahkum edildi, diğerlerinin beraatine karar verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan bar sahibi Mustafa Kanmaz ve barmen Ahmet Barut ile tutuksuz sanık Havva Bilgen İnceler ve avukatları katıldı.

Sanıklardan Kanmaz, savunmasında tek suçunun barın sahibi olmasından kaynaklandığını öne sürerek, "Kavga çıkaranları iş yerinden gönderdim. Önünüzde iş yeri sahibi olmam haricinde hiçbir suçum yoktur. Kamera kayıtları da ortadadır." dedi.

Sanık Barut da hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, "İnsanın her an başına kavga gelebilir. Ben kafama darbe almamış olsaydım olay bu şekilde sonuçlanmazdı. Kasıtlı bir durum yoktur, pişmanım." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "yaralama", "basit yaralama", "silahla tehdit" ve "yaralamaya iştirak" suçlarından sanık Kanmaz'ı 26 yıl 8 ay, Barut'u 23 yıl 10 ay 20 gün, Ahmet Çil'i 2 yıl 6 ay ve İrfan Çil'i 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

Tutuksuz sanıklar Havva Bilgen İnceler, Mehmet Özpolat, Mehmet Leblebici, Tufan Güler, Taşkın Yakar ve Sevda Dalbun'un ise beraatine karar verildi.

- Olay

Merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Mücahitler Caddesi'ndeki barda 21 Temmuz 2017'de çıkan silahlı kavgada yakınlarıyla eğlenen Elif Çil, tüfekle vurularak yaşamını yitirmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.