Adana

Adana'nın denizi turistleri bekliyor

11:13 21 Temmuz 2018
Adana'nın denizi turistleri bekliyor

ÖMER FANSA - Akdeniz'e kıyısı olmasına rağmen bu durumu pek bilinmeyen Adana'nın mavi bayraklı plajları turistleri bekliyor.

Çukurova'nın verimli toprakları ve sanayisiyle Doğu Akdeniz'in en büyük kenti olan Adana'nın bir tarafı kuzeyde Toroslara yaslanırken, güney ilçeleri ise Akdeniz ile buluşuyor.

Ülke genelinde kentte deniz olduğunun pek bilinmemesi nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir süre önce "Adana'da deniz var" sloganıyla sosyal medyada çalışmalar başlatılan şehir, sahip olduğu deniz, güneş ve sahillerle turizm potansiyelini de harekete geçirmek istiyor.

Adana'nın turizm konusunda tercih edilmesini sağlayacak, tarih ve doğanın iç içe olduğu sahiller ile mavi bayraklı plaja sahip Yumurtalık ilçesi, yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, kentin jeopolitik konumu nedeniyle tarihi boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını, bu uygarlıkların herbirinin kentin değerlerine zenginlik kattığını belirtti.

Adana'nın arkeolojik, tarihsel kültür varlıkları, müzeler, ören yerleri, milli parklar gibi zenginliklerinin turizm için son derece önemli olduğuna değinen Tari, kentin ülkede pek bilinmeyen bir diğer önemli zenginliğinin ise denizi olduğunu dile getirdi.

Kentin sahip olduğu mavi bayraklı sahilleriyle deniz turizmi için de iddialı olduğunu kaydeden Sabri Tari, kentin pek bilinmeyen bu yönünün tanıtımını yapmak, bu potansiyeli harekete geçirmek için tanıtım atağına geçtiklerini ifade etti.

Tari, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi MÖ 5 binli yıllara uzanan Yumurtalık ilçesinin bu yönüyle öne çıktığına işaret ederek, şöyle dedi:

"Temiz sahili ve berrak suyuyla 2015 yılında mavi bayrak alan Yumurtalık, Adana'nın tek mavi bayraklı plaja sahip yerleşim yeridir. Adana ölçeğinde de kamu ve belediyeler olarak bu durumun devam etmesi için titizlikle takibini yapmaktayız. Türkiye'de ender bulunabilecek bir kumsala sahip, tarihi ve doğal zenginlikleri cömertçe paylaşmaya hazır ilçemize turistleri bekliyoruz."

- Akdeniz'den Anadolu'ya açılan kale

Sabri Tari, "kaleler yöresi" olan Çukurova'daki kalelerin başlangıcının, ilçedeki adada bulunan ve halk arasında "Kız Kalesi" olarak da adlandırılan yapı olduğunu vurguladı.

Kalenin Akdeniz'den Anadolu'ya açılan ilk kale olarak bilindiğine dikkati çeken Tari, "İlçe sahili hemen yanı başındaki adada ortaçağ döneminde inşa edilen, o dönem daha önceki antik limana yardım amaçlı, gümrük ve bürokratik işlemlerin yürütüldüğü kale bulunmaktadır. Adanın hemen karşısındaki kıyıdaki iskele, ilçenin 1200'lü yıllarda dünyaca ünlü seyyah Marco Polo tarafından da ziyaret edilmesinden hareketle 'Marco Polo İskelesi' olarak adlandırılmaktadır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.