Adana

Yeni ev alan kadın gerçeği öğrenince hayatının şokunu yaşadı

10:14 03 Kasım 2022 6 Yorum Var
Yeni ev alan kadın gerçeği öğrenince hayatının şokunu yaşadı

Adana’da Hatun Yalım Sümer isimli kadın beğendiği evin yerine satılan inşaat halindeki dairenin 8 yıldır mahkemelik olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı.

Adana’da, geçen yıl yeni ev almak için sıfır arabasıyla oturduğu daireyi satan Hatun Yalım Sümer, emlakçısı aynı zamanda kuzeni olan kişi tarafından dolandırılarak 480 bin TL’sinden oldu. Dolandırılan Sümer’e 8 yıldır mahkemelik olan ve yapım aşamasında müteahhit tarafından terk edilen bir apartmanda daire verildi.

38 yaşındaki Hatun Yalım Sümer, yeni bir ev almak için emlakçılık yapan dayısının oğlu T.Y (34) ile görüştükten sonra arabasını ve oturduğu evi sattı. Ancak anlaştığı daireyi alamayan bunun yerine, 480 bin lira karşılığında yapım aşamasındaki bir apartman dairesini satın alan Sümer, satın aldığı dairenin bulunduğu de 8 yıldır mahkemelik olduğunu öğrenince şok oldu.

Dolandırıldığını ileri süren Sümer, ”Öz dayımın oğlu, yani kuzenimin ofisine gittim. Pazartesiydi, sözleşme yapıldı. Çarşamba gününe tapudan randevu alındı. Çarşamba günü geldiğinde, adam virüs oldu ve başka bahaneler üretti. Ben eşyalarımı her şeyi koliledim, her şeyim hazır vaziyetteydi. Şu gün bugün başka yer orası burası derken, anlaştığımız yeri iptal etti. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Sonunda bana yapım aşamasındaki bir daireyi sattı. Dairenin, 8 senedir mahkemesi süren inşaatın müteahhit tarafından yapımının yarım bırakıldığını öğrendim" dedi.

Şu anda kayınbabasının evinde birlikte yaşadıklarını kaydeden Sümer, ”Bu olay, psikolojik olarak evin içerisinde çocuklarıma bile yansıdı. Her şeyden oldum, sağlığımdan oldum. Adalet istiyorum. Ben yandım, Adana’da başka insanlar yanmasın. Benim çektiğim acıyı başka insanlar yaşamasın. ” diye konuştu.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • kartal1 1 yıl önce Şikayet Et
    tapu müdürlüğüne dava açıp mahkemesi süren yapılara satış şerhi koymadıkları için halkın mağdur olmasından dolayı zararını talep etsin.noterede aynı davayı açsın mahkemesi süren yapılara satılamaz şerhi koyulması mahkemenin ve taraf avukatlarının vazifesidir. onlara da ayrıca dava açsın mağduriyet yaşamasına sebeb oldukları için....karara bağlanmamış mahkemesi süren mülklere mahkeme otomatikmen dava sonuçlanana kadar satılamaz şerhi koymalı tapuya notere yazı gönderilmeli sisteme işlenmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Satış olmadan sitemizde bir neden o kadar parayı teslim ediyorsun
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Satış olmuş. Önceki iptal edilip o zaman bu olsun diye başka yer verilmiş. O da davalık çıkmış. Tapuda satılamaz ibaresinin olması gerekli idi. Önce psikolojik olarak çökertmiş iptal ile sonra da açıkta kalacağım paniği ile de yapım aşamasındaki daireyi satmış.
  • mavi joker 1 yıl önce Şikayet Et
    tapu daırelerı bunları neden gormuyor acaba tapu daırelerı uzaydamı ..
    Cevapla
  • hadis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizi aldatan bizden değildir.
    Cevapla
  • Freni Patlayan Cene 1 yıl önce Şikayet Et
    hahahah dünyada bitse adanada bitmez böyle kafa
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Harbiden lan iyi tespit haaaa
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.