Adıyaman

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

16:50 17 Ekim 2015
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:

"Üniversitelerin kapılarında coplanarak hastanelere götürülen kızlarımız, o en güzel en donanımlı kızlarımız okuyamadılar. Bir kuşak kaybettik. Çocuklarımız 500 yıl savaştığımız Avusturya'ya gitti, okuyabildi de öz vatanlarında okuyamadılar"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Üniversitelerin kapılarında coplanarak hastanelere götürülen kızlarımız, o en güzel en donanımlı kızlarımız okuyamadılar. Bir kuşak kaybettik. Çocuklarımız 500 yıl savaştığımız Avusturya'ya gitti, okuyabildi de öz vatanlarında okuyamadılar" dedi.

Güllüce, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı ziyareti sonrasında belediye tarafından yapımı tamamlanan Şire Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Oturakçı Pazarı ve çarşı esnafını ziyaret eden Güllüce, vatandaşlarla sohbet etti.

İller Bankası tarafından yapılan Adıyaman İmam Hatip Lisesi'nin açılışında konuşan İdris Güllüce, meslek liselerine 28 Şubat döneminde yanlışlar yapıldığını belirterek, bu sürecin Türkiye'nin eğitimine çok büyük bir darbe vurduğunu ifade etti.

Bunun siyasi, ahlaki ve insani olarak yapıldığını savunan Güllüce, 28 Şubat döneminin ekonomik olarak da büyük yansımalarının görüldüğüne dikkat çekti.

İmam Hatip okullarının bahane edilerek kapatıldığını anlatan İdris Güllüce, şunları kaydetti:

"28 Şubat'ın sadece inançla ilgili bölümünü bir kenara bırakın, bugünkü ekonomik kuşaklara bir de böyle kalifiye eleman sıkıntısı olarak böyle bir darbesi oldu. Bunu yapanlar bu milletin kalbinde acılar bıraktılar. Üniversitelerin kapılarında coplanarak hastanelere götürülen kızlarımız, o en güzel en donanımlı kızlarımız okuyamadılar. Bir kuşak kaybettik. Çocuklarımız 500 yıl savaştığımız Avusturya'ya gitti, okuyabildi de, öz vatanlarında okuyamadılar. Avusturalya ile ilgili biliyorsunuz Osmanlı Devleti asırlarca savaştı. Çocuklarımızı oralar kabul etti de ama kendi öz vatanlarında kabul edilmediler. Ne acı günler yaşadık."

Türkiye'nin özgürlükler ülkesi olduğunu vurgulayan Güllüce, bugün çocukların okula istediği kıyafetle gidip okuyabildiğini, insanların devletin kurumlarında istediği kıyafetle çalışabildiğini belirtti.

Dünyada 10'ncu büyük ülke olmanın sıkıntılarının da yaşandığını aktaran Güllüce, bunun olmaması isteyen güçlerle de muhatap olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin gelişmesinin devam ettiğini anlatan Güllüce, "Biz dünyanın 10 büyük ülkesinden birisiyiz. İnşallah 2023'te biz yeni bir ayak daha ortaya koyacağız. Ekonomide de dünyanın 10. büyük ülkesi olacağız. Bunun için sancılar çekiyoruz. Her doğum sancılıdır. Her şeyimize saldırıyorlar. Allah bunlara fırsat vermesin" dedi.

Güllüce, Sincik ilçesinde de 12 derslik okulun İller Bankası tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.

- AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise 28 Şubat sürecinin o baskıcı yönetiminin inançlar üzerinde, değerler üzerinde pek çok farklılığı yok sayan bakış açısının eseriyle Adıyaman'da tek olan İmam Hatip Lisesi dahil yok hükmünde olduğunu hatırlattı.

Toplam öğrenci sayısının 200'e kadar düştüğünü anlatan Aydın, "Böylesine bir baskı, böylesine bir zulüm, bu henüz çok yeni bir tarih. Eskiden o tek parti döneminden de bahsetmiyorum. Tek parti dönemi değildi ama o tekçi bakış açısı o ret, inkar, asimilasyon politikaları, o farklılıkları yok sayan politikalar maalesef AK Parti iktidarı dönemine kadar devam etti" diye konuştu.

İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu da okulun yapımına bir yıl önce başladıklarını anımsatarak, açılışın kendilerine nasip olmasının sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Okulun 24 derslik olduğunu, yaklaşık 4 milyon lira gibi bir maliyetinin bulunduğunu belirten Dedeoğlu, bu güzel okulun Adıyaman'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.