Adıyaman

Sur'daki terör operasyonu

15:41 23 Şubat 2016
Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Dost'un (28) şehadet haberi, Adıyaman'ın Besni ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, Suvarlı beldesinde yaşayan baba Mehmet Dost'a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Besni Hastanesinde tedavi gören anne Asiye Dost ise acı haberi burada aldı.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Dost, gözyaşlarına hakim olamadı.

Mehmet Dost, "Vatan için canımızı verdik, dedem Gaziantep'in kurtuluşunda yandı. Oğlum bana, 'Sur'a gideceğim deyince ben de geleyim' dedim. Yaşlısın gelemezsin dedi. Nerede bir olay varsa ülkem için giderim" diye konuştu.

Şehidin ninesi Şerife Dost ise Kürtçe ağıtlar yakarak, "Ben öleydim yavrum ciğerim. Gördün mü Mehmet evimize ateş düştü" dedi.

Şehit haberinin gelmesinin ardından akraba ve komşular eve gelerek baba Dost'a taziyelerini iletti, eve ise Türk bayrağı asıldı.

Manisa'dan geçici görevle Sur'a giden Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Dost'un 1,5 ay önce memleketine izne geldiği öğrenildi.

Bekar ve 8 kardeşi olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Dost'un cenazesinin yarın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.