Adıyaman

Motosiklet sürücülerine kask hediye edildi

18:23 12 Temmuz 2018
Motosiklet sürücülerine kask hediye edildi

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, yaptıkları denetimlerde kasksız motosiklet sürücülerine, ceza kesmek yerine can güvenliği için kask dağıttı.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, yaz aylarında artış gösteren motosiklet sürücülerine yönelik uygulama düzenledi. Kasksız sürücülerin çoğunlukta olduğunu fark eden ekipler, evrak durumları eksiksiz olan sürücülere kask dağıttı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Hakan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz mevsimlerinden dolayı motosiklet sürücülerin de artış meydana geldiğini ve yapılan denetimlerde kask oranında azalma gördüklerini dile getirdi.

Vatandaşları kaska özendirmek için böyle bir proje yaptıklarını aktaran Kaya, "Oluşabilecek kazalar da vatandaşlarımızın kazayı en hafif şekilde atlatması amacıyla bir proje ürettik ve herhangi bir evrak eksiği bulunmayan vatandaşlarımıza kask hediye ettik." dedi.

Trafik ekiplerinden kask alan motosiklet sürücüsü Ceyhun Bozan ise vatandaşlar için güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Herkesin kask takması gerektiğini ifade eden Bozan, "Can güvenliğimiz için bu kasları bize veriyorlar. Bundan sonra inşallah kask takacağım. Bu uygulamayı gerçekleştiren emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.