Somali’de Sokak Çocukları Yetimhanesi'ne destek

TİKA, Somali’nin başkenti Mogadişu'da bulunan Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Somali’de Sokak Çocukları Yetimhanesi'ne destek
Somali’de Sokak Çocukları Yetimhanesi'ne destek
GİRİŞ 05.01.2018 11:54 GÜNCELLEME 05.01.2018 11:54

Somali’nin başkenti Mogadişu’nun doğusunda Hayyu Abdulaziz Bölgesinde bulunan Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilat ve donanımı TİKA tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Rehabilitasyon Merkezi’nde 120 erkek öğrenci yatılı eğitim görüyor.

Proje kapsamında, Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilatı yapılarak donanım desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından tamamlanan proje T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Koordinatör Yardımcısı Ali Kurt, Abdülaziz Bölgesi Valisi Şahmarke Mohamed Ladan, Mogadişu Somali-Türkiye Recep Tayip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ali Akıncı, Türkiye Maarif Vakfı Direktörü Abdülkadir Çoban, Türk Kızılayı Delegasyon Başkanı Fatih Güleç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Karakoç, Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar yaptığı konuşmada; T.C. Büyükelçiliğinin Somalilerin ikinci kapısı olduğunu, bugün burada Türkiye’nin çeşitli kurumlarının temsilcilerinin de bulunduğunu ifade ederek, “Siz kardeşlerimiz için elimizden geleni yapacağız” dedi. TİKA Mogadişu Program Koordinatör Yardımcısı Ali Kurt ise Türkiye’nin TİKA aracılığı ile kardeş ülke Somali’de yaptığı projelerden bahsederek, TİKA’nın Somali’deki çalışmalarına ilk günkü azim ve kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!