Afyonkarahisar

Dinar’daki tüm öğrenciler bir üst kuruma geçiş yaptı

15:56 18 Ağustos 2016
Dinar’daki tüm öğrenciler bir üst kuruma geçiş yaptı

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu Dinar’da bulunan ortaokullarda eğitimini tamamlayan tüm öğrencilerin bir üst kuruma yerleştirildiklerini söyledi.

Tahtaoğlu, yaptığı açıklamada sekizinci sınıf öğrencilerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (TEOG) 607 öğrencinin katıldığını belirtti.

2016 yılının eylül ayına kadar devam edecek olan yerleştirmeler sonucunda kesin kayıtların belli olacağını ifade eden Tahtaoğlu şunları kaydetti:

"Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi 1. yerleştirme sonuçlarına göre ilçemiz genelinde eğitim gören ve 8.sınıftan mezun olan öğrencilerimizden 53 öğrenci Fen Lisesine, 10 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesine, 92 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine , 3 öğrencimiz Güzel Sanatlar Lisesine, 297 öğrencimiz Anadolu Türü Ortaöğretim Okullarına, 72 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesine, 61 öğrenci Mesleki ve Teknik Eğitim / Çok Programlı Anadolu Liselerine, 1 öğrenci Adalet Meslek Lisesine ve 18 öğrenci Açık Öğretim Lisesine yerleştirilmiştir. Bu sonuçlar ilçemizin başarısının arttığının en büyük göstergesidir. Eylül ayı sonuna kadar bu okullara yerleşen öğrenci sayılarımızın artacağı da göz önüne alınarak başarı seviyemizin yükseldiği gözlenmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.