Afyonkarahisar

Dünya Çevre Günü

16:16 06 Haziran 2017
Dünya Çevre Günü

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde, 5-10 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Çevre Haftası programına, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Dünya Çevre Gününün 1972 yılından bugüne kadar tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti.

5 Haziran Dünya Çevre Gününün bu yılki temasının "İnsanın doğaya bağlanması" olduğunu dile getiren Vali Okumuşer, şunları kaydetti:

"Belirlenen sloganla doğayı keşfetmemizi, doğa güzelliğini ve önemini takdir etme, insanlıkla doğa arasındaki uyuma dikkat çekerek paylaştığımız dünyayı korumak için doğayla iç içe olmamız hedeflenmektedir. Türkiye yer şekilleri, dağları, akarsularıyla ormanın bozkıra, bozkırın denize yakınlığıyla, yeryüzünde başka yerde görülmeyen bir çevre çeşitliğine sahiptir. Ülkemiz tabiri caizse bir cennettir."

- "Çevreyi korumak tek bir kurumun görevi değildir"

Okumuşer, tabiat sevgisi ve çevre hassasiyetinin Türk kültürünün bir parçası olduğunu kaydetti.

Tabiatı tahrip etmeden onunla uyum içerisinde yaşamayı başarabilmenin hedeflendiğine değinen Vali Okumuşer, şöyle konuştu:

"Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak çevre politikamızın esasını oluşturmaktadır. Gerek yerel yönetimlerle, gerekse de valiliğimize bağlı birimlerimizle mavi bir gökyüzü, yemyeşil tabiatıyla insanına örnek teşkil edebilecek yaşanabilir bir çevre ve şehirlere sahip olmak için çabalarımız sürmektedir. Çevre bir eğitim meselesidir. Bu sadece bir bakanlığın ve kuruluşun başarabileceği bir iş değildir. Bütün kurumların içerisinde yer alması gereken bir seferberliktir."

Okumuşer, geleceğini düşünen herkesin çevreyi temiz tutması ve koruması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar il genelinde düzenlenen atık pil ve atık yağ toplama yarışmalarında dereceye giren okullara ödüller veridi.

Akabinde de Afyonkarahisar TOKİ Fatma Aliye Anaokulu ile Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerin atık eşyalardan hazırladıkları geri dönüşüm defilesi sergilendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.