Afyonkarahisar

Akdağ Tabiat Parkı’nda ölü bulunan geyikler

14:44 21 Temmuz 2017
Akdağ Tabiat Parkı’nda ölü bulunan geyikler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü, Akdağ Tabiat Parkı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda ölü ve başı kesilmiş olarak bulunan geyiklerle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, Çivril ilçesi Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyonu girişine yakın bir yerde ölmüş geyiklerin olduğu, hatta bir tanesinin başının kesik olduğuna yönelik ihbarın değerlendirildiği ve belirtilen bölgede birinin başı kesilmiş, diğerinin ise kemiklerinin olduğu görüldüğü ifade edildi.

Araştırmanın jandarma ekipleri ile birlikte yapıldığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İncelemede, 7-8 gün önce öldüğü sanılan gövde bütünlüğü bozulmamış bir geyik bulundu. Bu geyiğin başı kesilerek alınmış. Kalan gövde üzerinde yapılan incelemede karın ve kuyruk bölgesinde vahşi hayvanlar tarafından yapıldığı sanılan yenikler var. Bu geyikten 150 - 200 metre uzağında diğer bir geyiğin ise etleri yenmiş, sadece iskeletinin kaldığı görüldü. Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında kurt popülasyonu bulunmaktadır. Kurtlar beslenmek üzere zaman zaman gruplar halinde kızıl geyikleri avlamaktadır. Her iki geyiğin de kanyon içindeki derede görüldüğü, geyiklerin ölüsünün bulunduğu Tokalı Kanyonu derin ve dik bir vadi olması nedeniyle kurtlar tarafından geyiklerin öldürüldüğü düşünülmektedir."

Tokalı Kanyonu içerisinden bir derenin geçmesi nedeniyle zaman zaman geyiklerin su içmek için buraya geldikleri ve kurtlara av oldukları ifade edilen açıklamada, "Gövdesi bulunan geyik üzerinde yapılan incelemede tüfekle vurulduğuna dair kurşun ve saçma izlerinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Eti yenilebilen kızıl geyiğin gövdesinin götürülmemiş olması da bu geyiğin avlanmadığına dair bir işarettir. Başının kesilip götürülmesi ise; bir vatandaş tarafından bulunarak boynuzları için kesildiği düşünülmektedir." bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz gün bazı yayın organlarında geyiklerin boynuzu için kaçak avcılar tarafından vurulduğuna dair haberler çıkmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.