Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

13:49 01 Ağustos 2018
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Akdağ Doğal Tabiat Parkı’nı Sandıklı Belediyesinin işletmesi için imzalar atıldı.

Akdağ Tabiat Parkı'nın işletmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Nevzat Alğan ile Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl arasında protokol imzalandı.

Alğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sandıklı Şefliği tarafından korunan Akdağ Tabiat Parkı günübirlik kullanım alanı, 10 kır evi, kır lokantası, çadırlı karavan ve kamp alanı işletmecilik hakkı Sandıklı Belediyesi'ne verilmiştir." dedi.

Çöl de "Akdağ Tabiat Parkı'mızı Sandıklı Belediyemize kazandıran imzayı attık. Bu güzel tabiat parkının yapılmasında emeği geçen değerli eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Sandıklı'mız termal ve doğa turizminin merkezi oluyor." ifadelerini kullandı.

-Dinar'da alt yapı çalışmaları

Dinar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, yol yapım çalışmaları devam ediyor

Doğalgaz hattı döşenen caddelerin yollarının yapıldığı ilçede, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek ve Belediye Fen İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçoğlu yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yol çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, “Dinar’ın bütün yollarının kilitli parke taşı ve sıcak asfalt serimiyle yapılıyor, belediye ekipleri bu konuda gece gündüz çalışıyor." ifadelerini kullandı.

-Evciler'de yaz temizliği

Evciler’de Belediye Başkanı Saim Özer’in talimatı üzerine ilçe genelinde yabani ot temizliği başlatıldı.

Sokaklar ve kaldırımlarda yetişen yabani otlara karşı mücadele çalışmasını sürdüren belediye ekipleri, vatandaşlar tarafından kullanılan alanların daha temiz hale getirilmesi için ilaçlama çalışmalarına başladı.

Özer, Evciler’de büyükbaş hayvancılığın yaygın bir şekilde yapıldığını, yaz aylarında ise haşere ve sineklerin çoğalmaması adına ilaçlama çalışmalarının yumurtlama döneminde yapıldığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.