Afyonkarahisar

Poşetin içinde bulunan köpek yavruları son anda kurtarıldı

17:51 18 Mayıs 2020 2 Yorum Var
Poşetin içinde bulunan köpek yavruları son anda kurtarıldı

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde bir poşetin içine konularak atılan 6 köpek yavrusuna son anda kurtarıldı.

İhsaniye ilçesi Frig Vadisi içerisinde bulunan Bayramaliler köyü yakınlarında gözleri dahi açılmamış 6 tane köpek yavrularını poşetin içine koyarak ölüme terk etmek istediler. İlçe kaymakamlığına gelen ihbar üzerine kaymakamlık personelleri ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Veteriner hekim nezaretinde araziye poşet içerisinde terk edilmiş vaziyette bulanan yavru köpekler, kontrollerinin ardından bakımları yapılarak kaymakamlık bahçesinde bulanan kulübeye yerleştirildi.

"Köpek yavruları poşetin içindeydi ve daha gözleri dahi açılmamış"

Konu hakkında bilgiler veren İhsaniye İlçe Tarım Müdürü Muhammet Erdal, "15 Mayıs günü Kaymakamlığımıza bir ihbar geldi. Bölgemiz turistlik bir bölge olduğu için burada fotoğraf çekmeye çıkan bir turist bu hayvanları görmüş ve kaymakamlığımızı arayarak bu şekilde hayvanların sahipsiz olduğunu bize iletti. Kaymakamımı Semih Doğanoğlu’nun talimatıyla biz de veteriner hekim arkadaşlarımızla gittik. Gittiğimiz zaman gördük ki yavruları bir poşetin içine koyup getirmişler ve poşeti yırtıp oraya bırakmışlardı. Büyük ihtimalle anne köpek bir yerde doğum yapmış ve sahibi de bakamayacağını anlayınca sokağa atmış. Biz de annesini bulamadık. Aslında en iyi yer şuanda annesinin yanıydı, ama bunları ölüme terk edemezdik. Lütfen hayvanları ölüme terk etmeyelim" dedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanı bulup aynı poşete koyup kaderine terk edeceksin. Nasıl bir vicdan ki bu yavru köpekleri öldürmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    eeeey bunu yapan şahıs,bir gün ilahi adeletin tecelli edeceğini ,yaşlanıp elden ayaktan düşersen yakınlarınında seni bir huzurevine,bir hastane önüne terkedeciğini düşünmedin mi.bu dünyada ne ekersen onu biçersin unutma.yarın bir gün behbaht bir duruma düşersen ve bu bela başıma niye geldi dersen köpek yavrularına yaptığını hatırla,Allah hiç bir suçu cezasız bırakmaz.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.