Ağrı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

12:28 25 Nisan 2016
Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Ağrı'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü yapıldı.

Merkez Cami önünde toplanan vatandaşlar dev Türk bayrağı ile Abide Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada 57. Alay ve Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen 57. Alay ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Yürüyüşü'nün Ağrı'da da büyük bir katılım ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Alp, amaçlarının Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere, tüm Çanakkale şehitlerini anmak olduğunu dile getirdi.

57. Alay'ın, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için "dünyanın en kahraman alayı" olarak nitelendirildiğini vurgulayan Alp, şöyle konuştu:

"Savaşın başlangıcı sayılan ilk Anzak çıkarmasına karşı koyan 57. Piyade Alayı Mustafa Kemal tarafından eğitime tutulup hazırlanmıştı. Çıkartmanın yapıldığı yere yakın olan birlik, emir gelmemesine rağmen Atatürk'ün inisiyatifiyle taarruza geçmiştir. 57. Alay bizzat Mustafa Kemal'in yönetiminde kendisinden yaklaşık 5 kat daha büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçmiştir. Tarihe geçen ''Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimizi başka birlik ve komutanlar alacak' emrine aynen uyulmuştur. Bütün askerler siperlerde bayramlaştı, Kur'an okundu ve dehşet verici savaş başladı. 10'ar kişilik gruplar halinde düşmana saldıran 57. Alay, binlerce düşman askerini geride bırakarak kaçan Anzaklara, ilk derslerini verdi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.