Ağrı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:45 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ağrı ve Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle cuma namazından önce şehitler için mevlit okutulup, dua edildi.

Ağrı Merkez Camisi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında, cami imamı ve hatipler tarafından Mevlid-i Şerif okundu. İl Müftüsü İbrahim Gemici tarafından Türkiye genelinde 100 bin hatm-i şerifin duası yapıldı.

Cuma hutbesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılınını anımsatan Gemici, zihinlerde her daim canlı tutulması gereken o gecede milletin devletiyle el ele vererek gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun olduğunu belirtti.

Gemici, "15 Temmuz'da hepimiz şahit olduk ki aziz milletimiz, devlet büyüklerimizin çağrısıyla kendi vatanını, hakkını, hukukunu, özgür iradesini, istiklal ve bağımsızlığını savunmak için dilinde tekbir, kulağında sela sesleri, kalbinde şehadet arzusuyla meydanlara akın etti." dedi.

Gençlerin "Bismillah" ile abdestlerini alarak, "şehadet getirerek" evlerinden ayrılması ve "Allahuekber" nidalarıyla yollara düşmesi, milletin istikbali açısından en büyük umut olduğuna işaret eden Gemici, şöyle devam etti:

"Daima hatırlamamız gereken husus, o gece minarelerde yankılanan selaların millet olarak bizi dimdik ayakta tuttuğu, manevi duygularımızı, ortak bilinç ve irademizi harekete geçirdiği gerçeğidir. Bizi millet yapan ve o gecenin karanlığından aydınlığa çıkaran en büyük gücümüz, Allah'a olan sarsılmaz imanımızdır. Zihinlerimizden asla çıkartmamamız gereken diğer bir husus da o gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır. 15 Temmuz gecesinde şahit olduk ki sureti haktan görünerek 40 yıl boyunca bu milletin dinini, imanını, değerlerini, duygularını, zekat, sadaka ve yardımlarını istismar eden bir ihanet şebekesi, milletimizin varlığına kast etti. Milletin çocuklarını çalarak birkaç nesli heba eden bir nifak hareketi, müstevlilerin emelleri doğrultusunda ülkemizin bekasını hedef aldı. Bu ihanet girişimi bir kez daha gösterdi ki, bizlere düşen vazife, yüce dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmektir."

- Erzincan

Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitler için mevlit okunduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Cuma namazı kılındı.

Binlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Kur-an'ı Kerim ve mevlit okunması ile başlayan program, şehitler için 100 bin hatmin duasının okunması ve Cuma namazının kılınmasıyla sonlandı.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır, cuma hutbesinde, "O gece ülke ve millet olarak büyük bir ihanet ve işgal teşebbüsüne maruz kaldık. Bu karanlık gecede Allah'ın lütuf ve rahmetini, yardım ve hidayetini bizlerden esirgemediğini bir kez daha müşahade ettik. Bunun için 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde millet olarak bize düşen en önemli vazife Allah'ın lütuf ve hidayetini rahmet ve nusretini asla unutmamaktır." diye konuştu.

Cuma namazında, Vali Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, MHP İl Başkanı Bekir Aksun ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar birlikte saf tuttu.

Üzümlü ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cuma namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutulup, dua edildi.

Çarşı Camisi'nde Cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından "15 Temmuz ve Şehitler konulu" sohbet yapıldı, ardından dualar edildi. 15 Temmuz şehitleri için okunan mevlitlerin hatim dualarından sonra Cuma namazı kılındı.

Cami çıkışında vatandaşlara Üzümlü Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.