Aksaray

Aksaray'a 300 konut kazandırılıyor

16:25 01 Mart 2016
Aksaray'a 300 konut kazandırılıyor

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, "Şu ana kadar yüzlerce vatandaşımızı ev sahibi olma hayaline ulaştıran TOKİ, Aksaray'a yeni konutlar kazandırarak 300 emekli ailelerimizi ev sahibi yapacaktır" dedi.

Karatay, yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Aksaray'da "Emekli Grubu Konut Projesi" kapsamında inşa edilecek olan 300 konutunun müracaatlarının 14-31 Mart 2016'da başlayacağını yapılan konutlarla ve özellikle cazip ödeme koşulları münasebetiyle büyük ilgi gördüğünü bildirdi.

Konutlarla ilgili müracaatların mart ayında başlayacağını dile getiren Karatay, "TOKİ tarafından Aksaray'a yapılan konutlar büyük ilgi görüyor. Bu nedenle bizlerde sürekli TOKİ ile temaslarımızı diri tutuyoruz. Aksaray'a yeni çalışmalar kazandırma yönünde faaliyetlerde bulunuyoruz. Şu ana kadar yüzlerce vatandaşımızı ev sahibi olma hayaline ulaştıran TOKİ, Aksaray'a yeni konutlar kazandırarak 300 emekli ailelerimizi ev sahibi yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Karatay, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Aksaray merkezde 300 ve Güzelyurt ilçemize 56 olmak üzere 356 'Emekli Grubu Konut Projesi' kapsamında idaremiz tarafından inşa ettirilecek olup, 2+1 nitelikli 300 konut için 14 Mart 2016-31 Mart 2016'ta Ziraat Bankası A.Ş.’nin Aksaray ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir. TOKİ, ülkemizde olduğu gibi ilimize çok büyük değerler kazandırmıştır. Sadece insanımızı ev sahibi yapma noktasında değil, konut piyasasında da canlılığı noktasında katkı sağlamıştır. Tamamlanan ve yapımı devam eden konutlarla birlikte TOKİ, Aksaray'ımıza şu ana kadar merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 3876 adet konut olmak üzere ayrıca 4 okul, 2 tane sağlık ocağı, 1 karakol, 3 cami, 1 ticaret merkezi, 1 sosyal tesis, 4 adet sosyal donatı kazandırmıştır. Hükümetimizin önem verdiği konut politikaları sayesinde TOKİ hem Türkiye genelinde hem de Aksaray’da insanlarımızı ev sahibi yapmaya devam etmektedir"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.