Aksaray

Berat Kandili

16:45 20 Mayıs 2016
Berat Kandili

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı

Karatay, mesajında, Kuran-ı Kerim'de Allah'ın af, mağfiret ve rahmetiyle dolu bir gece olarak tarif edilen ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat gecesinin idrak edileceğini belirtti.

Bu mübarek gecenin herkes ve bütün İslam alemi için maddi ve manevi hayırlara, bereketlere, mağfirete vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ettiklerini belirten Karatay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Zamanın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, ümitsiz, karamsar, günleri gafletle geçen kimselere gerçek manada maddi ve manevi bir kandil, bir berat vesilesi olması için dua etmeliyiz. Birlik, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde Beraat Kandili'ni de vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Birlik beraberliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durarak bu geceyi ganimet bilmeli neslimiz ve tüm Müslümanlar için dua etmeliyiz. Bu güzel gecenin feyzi üzerinize, bereketi evinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Bu vesilelerle mübarek Berat Kandili'nizi en kalbi duygularımla tebrik eder sizlere ve tüm Müslüman alemine hayırlı kandiller dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.