Aksaray

AK Parti Aksaray İl Başkanı Karatay:

16:45 06 Haziran 2016
AK Parti Aksaray İl Başkanı Karatay:

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, "Geleneksel iftar davetlerinde değil, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, şehitlerimizin yakınlarının sofralarında iftarlarımızı açacağız." dedi.

Karatay, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirtti.

Müminin orucu tuttuğu zaman oruçta onu tuttuğunu belirten Karatay, "Mümini sürekli Rabbine tutkulu kılar. Hiç şüphesiz oruç açlık değildir. Halden anlama ve arınma vesilesidir. Ramazan ayı boyunca bizler halkımızın sofralarının konuğu olacağız. Sivil toplum kuruluşlarımıza da aynı çağrıda bulunuyoruz. Ramazan ve iftar ibadetini geleneksellikten çıkarmak adına, geleneksel iftar programlarını terkedip her birimiz, kumanyalarını alarak halkımızın hanelerine misafir olalım." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarla diz çöküp sofralarını şenlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çocuklarının saçlarını okşayıp kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. İlk ağızdan onları dinleyip, varsa dertleri derman olmaya çalışacağız. Hz. Ömer’in geceleyin Medine sokaklarını gezip muhtaçlara un çuvalı taşıması gibi, biz de şehrimizin kalbine dağılıp iftarlıklarımızı kardeşliğimizi ilgimizi samimiyetimizi onların evine götüreceğiz. Yol bulup gelemeyen, utandığı için isteyemeyen kim varsa, Allah'ın sabırla imtihan ettiği kim varsa işte onların konuğu olacağız. Öksüz ve yetimin, fakirin olmadığı sofrada hayır yoktur hadisini kuşanarak fakirlerin yetimlerin öksüzlerin ayağına gideceğiz. Çalınmamış kapıları çalıp selam vererek ramazanın bereketini rahmetini kardeşlerimizle onların evinde yaşayacağız. Geleneksel iftar davetlerinde değil, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, şehitlerimizin yakınlarının sofralarında iftarlarımızı açacağız. Bir yetimi bir öksüzü sevindirip mutlu edebilirsek, ramazan ayının ruhunu yakalamış olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.