Aksaray

Aksaray'da 'Hızır Aksaray Projesi'yle yüzler gülecek

08:57 06 Ocak 2021
Aksaray'da 'Hızır Aksaray Projesi'yle yüzler gülecek

Aksaray Valiliğince hazırlanan ‘Hızır Aksaray Projesi’ ile yetimler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılar, özel çocukları, şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç, sorun ve talepleri hızır ekiplerince tespit edilecek. Ekiplerin ziyaretlerde aldığı bilgiler ‘Hızır Aksaray Portalı’ üzerinden anında ilgili kurum ve kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek 5 gün içerisinde iletilen sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi sağlanacak.

Aksaray’da Valilik tarafından hazırlanan ‘Hızır Aksaray’ projesi düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında proje ile ilgili açıklamada bulunan Vali Hamza Aydoğdu “Hızır Aksaray” ekiplerinin vatandaşları ziyaret edip çaylarını içeceğini,  devletin şefkatli yüzünü gösterip vatandaşların dertlerine, sevinçlerine ortak olacağını söyledi.

-Hızır ekipleri selam verip merhaba diyecek

Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada; ‘Hızır Aksaray’ Projesi kapsamında görev alan hızır ekiplerinin yetimler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılar, engeli olan özel çocuklar, şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere vatandaşlara ziyaretlerde bulunarak selam verip merhaba diyeceğini belirtti. Ekiplerin ziyaretlerde vatandaşların ilettiği sorunları  Aksaray Valiliği tarafından oluşturulan ve tüm resmi kurum ile kuruluşların online olarak bulunduğu merkezi sistemde paylaşılacağını kaydeden Vali Aydoğdu; iletilen problem veya sorun hangi kurumu ilgilendiriyorsa o kurumun hemen devreye girerek sorunun çözümünü sağlayacağını belirtti.

 ‘Devletin şefkatli, merhametli yüzünü bütün vatandaşlarımıza hissettirmemiz gerekiyor ’diyen Vali Aydoğdu: “ Bu sözde olmuyor, eylemle oluyor. Şunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Bugün açta, açıkta, soğukta bir vatandaş varsa onun vebali bizim üzerimizedir. Bu sorumlulukla hareket etmemiz gerekiyor. Bu sadece bizim gayretimizle olacak bir iş değil. Bütün Aksaraylıların da birlik ve beraberlik içinde birbirimize bunları göstererek, yön vererek bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum”

-Aksaray'da dokunmadığımız, problemini dinlemediğimiz bir vatandaşımız kalmayacak
Vali Aydoğdu  hazırlanan “Hızır Aksaray Projesi’nin pilot uygulamasının yapıldığını ve olumlu şekilde sonuç aldıklarını anlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Proje kapsamında hızır elçilerimiz ziyaretleri esnasında bir problemleri varsa hemen hızlı bir şekilde anlık sisteme aktaracaklar. Aynı anda bütün kurumlarımız buraya entegre olduğu için problemler kurumlarımıza gidecek ve 5 gün içerisinde bu insanlarımızın problemlerini de  çözeceğiz. Bunu da biz bir merkezden ‘Çözülen Problemler’, ‘Tıkanan Problemler’ gibi hepsini görmüş olacağız. Böylece Aksaray’da dokunmadığımız, problemini dinlemediğimiz bir vatandaşımız kalmayacak inşallah. Bizim buradaki amacımız hakikaten bu zor günlerde evinde problemi olan, derdi olan bütün vatandaşlarımıza valilik ve diğer kamu kurumları olarak ulaşmak ve onların dertleriyle hem dert olmak”

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.