Aksaray

Aksaray’da anaokullarında yeni dönem! Yüzde yüz zorunlu

09:51 18 Kasım 2021
Aksaray’da anaokullarında yeni dönem! Yüzde yüz zorunlu

Mehmet Sarrafoğlu İlkokulu konferans salonunda ilkokul müdürleriyle buluşan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal önümüzdeki dönemde yeni düzenlemenin yapılacağını ifade ederek ana sınıfların zorunlu eğitime tabi tutulacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal anaokulu, anasınıfı gibi okul öncesi eğitimi alan ve almayan öğrenciler arasında ilkokul 1. sınıfa başlanmasıyla temel farklar olduğuna dikkat çekerek Bu farkların telafi edilmesi gerektiğini ifade etti. Aksaray'da  eğitim veren anaokullarında 36-56 aylık, anasınıflarına 45-56 aylar arasında çocuklar okul öncesi eğitim alıyor. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal Cumhurbaşkanlığımızın Programında belirtilen 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamında alınmasına yönelik adımların atılacağını ifade etti.

5 YAŞA ZORUNLU HALE GELECEK

Alınan kararlara göre ilkokul müdürlerine zorunlu anaokulu eğitimine  şimdiden hazır olun diye talimat veren  Milli Eğitim Müdürü şunları ima etti. 2023 yılında hedeflerinin 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişiminin yüzde 100'e çıkarılması hedefleniyor. 5 yaşa anaokulunun zorunlu hale getirilmesi için plan ve bütçe yapılandırmaları sonrasında yeni oluşturulacak kapasite ile birlikte bağımsız anaokulu ve anasınıflarının kapasitesi artırılması hedefleniyor.

HEDEF OKULLAŞMA ORANINDA ARTIŞ

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamı alınacağını ifade etti. Açıklamasının devamında okullaşma oranında artış için hedef koyduklarını belirten Hacı Ömer Kartal, fırsat eşitliği temelinde tüm kademelerde eğitime erişim için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iş birliği içinde olacağını ifade etti.

“KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" kampanyası çerçevesinde Aksaray'da tespit edilen 171 okula modern kütüphaneler yapılacak.

171 OKULA KÜTÜPHANE KURULACAK

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal "Her okulumuzda bir kütüphane var ama Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda özellikle Z Kütüphane dediğimiz zenginleştirilmiş kütüphaneyi tüm ilimizde yaygınlaştırmak istiyoruz bunun için kütüphanesi olmadığı tespit edilen 171 okulumuzda kütüphane kurulacak” dedi.

En son Z kütüphanesinin açılışında konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu "Kitaplar gelecekle ilgili de tasavvur etmenizi sağlar. Bu sebeple bizim ne olursa olsun çocuklarımıza küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığını çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Bunlar sözle olmuyor, eylemle yapmamız gerekiyor." demişti

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.