Aksaray

Aksaray'da Mevlid-i Nebî ve camiler haftası kutlandı

18:00 05 Ekim 2022
Aksaray'da Mevlid-i Nebî ve camiler haftası kutlandı

Aksaray Müftülüğü tarafından tertip edilen ‘’ Peygamberimiz, Cami ve irşad’’ temalı program Vali Hamza Aydoğdu ve Diyanet işleri başkan yardımcısı Kadir Dinç’in katılımıyla Aksaray Kültür merkezinde yapıldı.

Programa Vali Hamza Aydoğdu , Diyanet işleri Başkan yardımcısı Kadir Dinç , Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunduğu programın açılışını Ulu cami İmam Hatibi Özgür Öztürk Kur’an-ı Kerim tilaveti icra ederek başlattı.

KUTLAMALARIN TEMASI PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAD

Hafta ile ilgili açılış konuşamasını yapan  Aksaray İl Müftürü Hasan Hüseyin Güller, "Her yıl farklı tema etrafında şekillenen kutlamaların bu yılki teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşad olarak belirlenmiştir. Sürekli bir tekamül  ve olgunlaşma süreci yaşayan insanoğlunun, bir yandan, yaratılış gayesine uygun bir hayat yaşayabilmek ve nefsini olgunlaştırabilmek için irşada ihtiyaç duyduğu, diğer yandan toplumun refahını temin için de irşad etme zorunluluğu bulunduğu açık bir gerçektir. Bu sebepledir ki tarih boyunca İnsanlık peygamberler aracılığıyla, peygamberler de Cebrail aracılığıyla Yüce ALLAH C.C. tarafından irşad edilmişlerdir. İnsanlık tarihinin son mürşid-i kamili olan Hz Peygamber, üstlendiği risâlet görevini, kendini toplumdan soyutlayarak değil toplumun içinde ve hayatın olağan akışı içinde yürütmüş, içinde yaşadığı toplumdaki insanların sözlerine, davranışlarına ve yaşam tarzlarına şahit olmuş, bazen sözleriyle, bazen davranışlarıyla bazen de takrir ve onaylamalarıyla onları irşad etmiştir" şeklinde konuştu.

"PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) ŞEFKATİN EN ZİRVE NOKTASIDIR"

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu  yaptığı konuşmasında "Peygamber efendimiz (SAV) şefkatin en zirve noktasıdır. Merhametin güzel ahlakın adaletin en zirve noktasıdır. Ben Kur’an-ı Kerim okuduğumda, bunu nerede görebilirim dediğimde Peygamber efendimizin hayatına bakıyorum. Gerçekten Peygamber efendimizi araştırdığımızda  yüzümüzde tebessüm geliyor. Kalbimizde bir sevgi oluşuyor. Çünkü Peygamber efendimizin  hayatını incelediğimizde ana lehçesi insan ve insanın kalbi ana merkezidir. 30 yıl gibi kısa hayatta insanları, kalpleri değiştiren dönüştüren bir merkez oldu. Camilerimizi tüm çocuklarımızın yaşam merkezi haline getirelim. Gençleri hedef alın. Onlar neredeyse orada olmak zorundayız‘’ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç Peygamber ve irşad hakkında konferans verdi.

Konferans için salonda yer kalmazken ayakta izleyenler çıkışta memuniyetlerini dile getirdiler.

Camiler Haftası Dolaysıyla ilde bulunan camiler boya ve temizlik çalışmalarında bulundular.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.