Amasya

Motosiklet tamircisinden örnek davranış

12:04 22 Eylül 2015
Motosiklet tamircisinden örnek davranış

Amasya'nın Merzifon ilçesinde motosiklet tamircisi Serdar Yeşilırmak, iş yerine gelen ve ehliyeti olmayan müşterilerini ikna ederek motosiklet ehliyeti almalarını sağlıyor.

Yeşilırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosiklet tamirciliğinin baba mesleği olduğunu, kardeşi Tarık Yeşilırmak ile 25 yıldır motosiklet tamirciliği yaptıklarını söyledi.

İş yerine motosikletini yaptırmak üzere gelen her müşteriye ehliyetinin olup olmadığını sorduğunu, bunu alışkanlık haline getirdiğini belirten Yeşilırmak, "Çevremizde trafik kazalarında kaybettiğimiz çok kişi var. Bu acıları bir daha yaşamamak için dükkanımıza gelen müşterilerimizi elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Ehliyetin sadece bir kağıt parçası olmadığını vurgulayan Yeşilırmak, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın ehliyet aldıktan sonra trafik kurallarını öğrendiklerini ve daha dikkatli olduklarını görüyoruz. Çevremizdeki kazalar genellikle ehliyeti olmayan sürücülerin, trafik polislerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaları ve aşırı hız yaparak trafiği tehlikeye sokmalarından kaynaklanıyor. Ehliyetlerini alan kişiler trafikte daha rahat ve dikkatli dolaşıyor."

Bu tür hayati nedenlerden dolayı iş yerine gelen ve sürücü belgesi olmayan her müşterisinden ehliyet almasını istediğini anlatan Yeşilırmak, "Ehliyetsiz motosiklet kullanmak yasal değil. Bugüne kadar yaklaşık 100 müşterimi ikna ederek ehliyet almalarına vesile oldum" diye konuştu.

- Eşine de motosiklet ehliyeti aldırdı

Yeşilırmak, eşi Arzu Yeşilırmak'a da önce motosiklet kullanmayı öğrettiğini, daha sonra ehliyet almasını sağladığını dile getirerek, "Şimdi eşim dükkana yemeğimi motosikletle getiriyor. Önce kendi ailemin örnek olması gerekiyor ki dükkanıma gelen müşterilerimi ikna etmekte daha başarılı olayım" diye konuştu.

Motosiklet sürücüsü Alperen Gök (19) ise Serdar Yeşilırmak'ın tavsiyeleri ve ısrarları sonucu ehliyet aldığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.