Amasya

Genel seçime doğru

12:14 17 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Seçimde esnaftan destek isteyen İpek, "Şükürler olsun ki 13 yıllık AK Parti iktidarında ülkemiz geçmişe oranla bugün çok daha iyi bir konuma yükselmiş, uluslararası camiada hak ettiği konuma gelmiştir" dedi.

İpek, 13 yıl önce koalisyonlarla yönetilen Türkiye’de esnafın ticari güvencesi olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye’de  ticaret yapmak daha güvenli hale gelmiştir. Ülkemizde kepenk kapatan, iflas eden esnaf yok denecek seviyelere gelmiştir. Öte yandan genç girişimciliğe çok önemli oranda destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Seçim beyannamemizde açıkladık. Yeni iş kuran gençlerimize 50 bin lira geri ödemesiz hibe desteği veriyoruz. Yetmezse 100 bin lira da faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu proje ile ülkemizde istihdamı ve ekonomiyi çok daha iyi konumlara getirerek, 2023 Türkiye’sini dünyada ilk on ülkeden biri haline getireceğiz."

Dünyadaki küresel olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansını önemli ölçüde devam ettirdiğini anlatan İpek, şunları kaydetti:

"İşsizlik oranındaki olumlu seyir, işgücüne katılım ve istihdam oranlarındaki artış her geçen daha iyi bir hal aldı. Tüm Türkiye’de yakalanan bu olumlu grafik Amasya ve tüm ilçelerimize de yansıdı. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırırken, istihdam imkanlarını artırdık. Açık işyeri sayısını çoğaltarak işsizimize yeni imkanlar sunduk. Amasya’daki açık işyeri sayısı son 13 yılda yaklaşık 6 katına çıktı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.