Amasya

Taşova'daki okullara şehit isimleri verildi

16:58 14 Haziran 2016
Taşova'daki okullara şehit isimleri verildi

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Taşovalı şehit polis ve askerlerin isimlerinin ilçede bulunan eğitim kurumlarına verildiğini bildirdi.

Okullara vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin adlarının verilmesini sağladıklarını ifade eden Tümer, "Anadolu İmam Hatip Lisesine Şırnak Şenoba’da 1986 yılında şehit olan er Bekir Özdemir’in, Yatılı Bölge Orta Okuluna 1999 yılında Gölcük depreminde şehit olan er Adem Sezgin’in, Anadolu Lisesine Hakkari Yüksekova’da 2016 yılında şehit olan Özel Hareket Polisi İdris Bolat’ın, Yaylasaray İlkokuluna ise 1995 yılında Şırnak’ta şehit olan er Arif Burçak'ın ismi verildi" dedi.

Şehitlik gibi yüce bir mertebeyi ve bu makamın sahiplerinin adlarını sonsuza kadar yaşatmak için böyle bir uygulama başlattıklarını belirten Tümer, şöyle konuştu:

"Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna canlarını feda eden şehitlerimize minnettarlığımızın ifadesi olarak, şehitlerimizin isimleri okullarda yaşatılacak. Ruhları şad olsun, vatan sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırılarda yaralanan asker ve polislerimize acil şifalar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.