Amasya

Irmakta boyu kadar balığı böyle yakaladı!

09:49 13 Ocak 2021 33 Yorum Var
Irmakta boyu kadar balığı böyle yakaladı!

Amasya’da yaşlı bir adam Yeşilırmak’ta boyu kadar büyüklükte balık yakaladı. Adamın dev yayın balığını yakalamak için sırılsıklam olduğu o anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Olağanüstü kuraklığın etkisindeki kentte yağışların olmaması sonucu su ve oksijen seviyesinin adeta dip yaptığı Yeşilırmak’ta canlılar da bu durumdan etkilendi. Bazı bölgelerde balık ölümleri görüldü. Kıyıdaki canlı balıklar oltalarla ve nehre giren vatandaşlar tarafından avlandı.

55 Evler Mahallesi Ataşehir mevkisinde nehrin kıyısında dev yayın balığını görüp suya giren yaşlı adam önce elindeki kesici aletle birkaç darbe vurdu. Sonra sırılsıklam olmasına rağmen takip ettiği balığı uzun uğraşı sonucu yakaladı. Nefes nefese kalması üzerine bir süre dinlenmesinin ardından solungaçlarından tutup kıyıya çıkardı. O anlar çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi. Bazı vatandaşlar "Helal olsun dayı" diyerek alkışladı.

YAŞLI BALIKÇI BOYU KADAR OLAN DEV BALIĞI YAKALADIĞI ANLARI ANLATTI: "CANAVAR GIBIYDI"

Amasya’nın ortasından geçen Yeşilırmak’ta boyu kadar olan dev balığı sırılsıklam olmasına rağmen elleriyle yakalayıp kaçmaması için üzerine oturan 65 yaşındaki Mevlüt Usalır, o anları anlattı.

Kuraklığın etkisindeki kentte yağışların olmaması sonucu su ve oksijen seviyesinin adeta dip yaptığı Yeşilırmak’ta canlılar da bu durumdan etkilendi. Bazı bölgelerde balık ölümleri görüldü. Kıyıdaki canlı balıklar oltalarla ve nehre giren vatandaşlar tarafından avlandı.
55 Evler Mahallesi Ataşehir mevkisinde nehir sularının çekilmesiyle göle dönüşen alanda dev bir yayın balığı olduğunu öğrenmesi üzerine harekete geçen evli ve 7 çocuk babası Usalır, “İki, üç sefer kıyıya çıkarttım. Bana kuyruk attı. Elimden kurtuldu. En son denememde iki sefer kafasına vurdum. Biraz sersemleyince kıyıya çıkardım. Yaklaşık 50 kilo vardı. Canavar gibiydi. İki, üç gün orada kaldığı içinde biraz hırçınlaşmıştı. Biraz uğraştırdı” dedi.

Çocukluğundan bu yana balık tuttuğunu belirten Usalır, “Balık deyince buradan atlar Kars’a, Kayseri’ye bile giderim. Bu balık bayağı ağırdı. Gençliğimde olsa balığı tuttuğum gibi dışarı atardım” diye konuştu.

YORUMLAR

33 Yorum Var
  • sorgulayanmusluman 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun can havliyle camurda gitmeye calisan baligi yakalamis birde yemistir bu amasyalilardan korkulur
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Semih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yumurtalama dönemi daha gelmedi .yeme dönemi dir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Malatyadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirenlere sözüm, sakın ha sakın hiçbir zaman et yemeyin. Yemezseniz ete talep azalır kimsede bunu yapmaz, yiyenlerde ucuza et yer herkes mutlu olur.
    Cevapla
  • koray 3 yıl önce Şikayet Et
    balık şoka girsin diye başına vuruyor.işkence olsun diye değil!bi kuyruk darbesiyle dayıyı öteki tarafa yollayabilirdi o balık.helal dayıya
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    İşkence ile balık avlamak haram.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.