ABD’de polis vahşeti: 6 yaşındaki çocuğa 5 kurşun

Amerika'da 4 polis memuru içinde 6 yaşındaki Jeremy’nin de bulunduğu araca ateş açtı. Minik Jeremy, 5 kurşunla can verdi.

ABD’de polis vahşeti:  6 yaşındaki çocuğa 5 kurşun
ABD’de polis vahşeti: 6 yaşındaki çocuğa 5 kurşun
GİRİŞ 08.11.2015 13:24 GÜNCELLEME 08.11.2015 13:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’nin Louisiana Eyaleti’ne bağlı Marksville kentinde polis, hakkında birçok suç dosyası olduğu iddia edilen 25 yaşındaki Chris Pew’in aracını takibe aldı. Chris Pew, araçta 6 yaşındaki oğlu Jeremy Pew olmasına rağmen otomobilini sürmeye devam etti. Pew, kovalamaca sırasında çıkmaz bir sokağa girdi. İddiaya göre Pew’in aracını polislerin üstüne sürmesi üzerine 4 polis memuru içinde 6 yaşındaki Jeremy’nin de bulunduğu araca ateş açtı. Jeremy, açılan ateş sonucu 5 kurşunla başından ve göğsünden vurularak öldü.

POLİSLERDEN KAÇTIĞI İÇİN ATEŞ AÇILMIŞ

Louisiana Eyalet Polisi yetkilisi Michael Edmonson, yaptığı açıklamada, çıkmaz sokakta sıkıştırılan baba Pew aracını polislerin üzerine sürmeye çalıştığı için polisler tarafından ateş açıldığını söyledi. Edmonson, ancak kurşunların çoğunun yanlışlıkla 6 yaşındaki küçük çocuğa isabet ettiğini ve talihsiz çocuğun olay yerinde hayatını kaybettiğini dile getirdi. Yapılan soruşturmada, Chris Pew’in silahsız ve tek suçunun polislerden kaçmak olduğu anlaşıldı. Polislerin Few’i hangi suçtan ötürü yakalamaya çalıştıkları ise kesinlik kazanmadı. İlkokula yeni başlayan 6 yaşındaki Jeremy’ye, 2 yaşında otizm teşhisi konulduğu da belirtildi.

POLİSLERE DAVA AÇILDI

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını da belirten Edmonson, polis memurları Norris Greenhouse ve Derrick Stafford hakkında ikinci dereceden cinayet suçlamasıyla dava açıldığını kaydetti. Edmonson, “Polislerin üzerindeki kameralardan görüntüleri izledik. Size ayrıntı vermeyeceğim ama bana göre çok rahatsız edici görüntülerdi” diye konuştu. Olayla ilgili Guardian Gazetesi’ne açıklama yapan Pew’in nişanlısı Megan Dixon ise Pew’in küçük bir kent olan Marksville’deki 2 polisle daha önceden kavgalı olduğunu, ancak vuranların o polisler olup olmadığını bilmediğini aktardı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • MUSTAFA 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi paralelciler vatan hainleri bu haberi de günlerce manşet yapsanıza. ama yok yemez değil mi. Türkiye de olsa şimdi günlerce dinlerdik çirkin sesinizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı