ABD Başkanı Donald Trump: Irak'tan ayrılmamalıydık

ABD Başkanı Trump ile Irak Başbakanı İbadi arasındaki görüşmede terör örgütü DEAŞ ile mücadelede iki ülke arasındaki iş birliği ile diğer bölgesel konuların ele alındığı bildirildi

ABD Başkanı Donald Trump: Irak'tan ayrılmamalıydık
ABD Başkanı Donald Trump: Irak'tan ayrılmamalıydık
GİRİŞ 21.03.2017 08:43 GÜNCELLEME 21.03.2017 08:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Beyaz Saray'daki görüşmesinde, ağırlıklı olarak terör örgütü DEAŞ'la mücadelede iki ülke arasındaki iş birliği konularının gündeme geldiği bildirildi.

TRUMP'TAN İBADİ'YE İRAN SORUSU

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, iki lider basına poz verirken Trump'ın İbadi’ye, "eski Başkan Barack Obama'nın neden İran nükleer anlaşmasını imzaladığını sorduğu" kaydedildi. Trump'ın, "Ona sorduğum şeylerden biri, Başkan Obama neden İran'la anlaşma imzaladı? Çünkü kimse henüz bunu çözmüş değil." dediği belirtildi.

TRUMP: ''IRAK'TAN AYRILMAMALIYDIK''

Trump'ın ayrıca, ABD ordusunun 2011 yılında Irak'tan çekilme kararının yanlış olduğu yönündeki eleştirilerini yineleyerek, "Kesinlikle ayrılmamalıydık. Orada bir güç boşluğu oluştu ve sonrasında ne olduğunu gördük" ifadelerini kullandığı bildirildi.

TRUMP'TAN İBADİ'YE, İBADİ'DEN TRUMP'A TEŞEKKÜR

ABD Başkanı'nın, İbadi'ye "DEAŞ'a karşı iyi iş çıkarması"ndan dolayı teşekkür ettiği, Musul operasyonunun da yolunda gittiği değerlendirmesinin yapıldığı aktarıldı.

Ayrıca İbadi'nin, Irak'ı "vize yasağı uygulanacak ülkeler" listesinden çıkarması dolayı Trump'a teşekkür ettiği bilgisi de paylaşıldı.

"TRUMP, YAPTIKLARIMIZI GÖRÜYOR VE TAKDİR EDİYOR"

İbadi, ABD Barış Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'daki görüşmesi ve terör örgütü DEAŞ'la mücadelede geldikleri noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbadi, "Trump yönetimi yaptıklarımızı görüyor ve takdir ediyor. Bize destek vermeye devam edecekler. (Terörle mücadele) Görevini tamamlamamız noktasında artan bir destek sağlanacağının güvencesi verildi" diye konuştu.

"SURİYE'DE YAŞANANLAR BİZİ DOĞRUDAN ETKİLEDİ"

İbadi, Irak'ın "bölgede yaşananların kurbanı" olduğunu ifade etti.

"DEAŞ tehdidi ülkemizi doğrudan etkiledi; Suriye'de yaşananlar bizi doğrudan etkiledi" diyen İbadi, Musul'u DEAŞ'ın elinden büyük ölçüde kurtardıklarını, bu terör örgütüyle mücadele ederken Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında çok iyi bir uyum yakalandığını belirtti.

''İRAN'IN UYDUSU DEĞİLİZ''

Son dönemde Suudi Arabistan ile yeni bir açılım yapmaya çalıştıklarını vurgulayan İbadi, Irak'ın "İran'ın uydusu olduğu" iddialarını ise reddetti.

YORUMLAR 1
  • huseyin kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten ordasiniz yine bir terör örgütü kurar demokrasi ve barış getirirsiniz.afganistan a ırak a Suriye ye getirdiginiz gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!