ABD'den Kuzey Kore'ye askeri müdahale mesajı!

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin Japon toprakları üzerinden geçip denize düşmesinin ardından Rusya ve Çin'in ardından bir açıklamada Donald Trump'tan geldi.

ABD'den Kuzey Kore'ye askeri müdahale mesajı!
ABD'den Kuzey Kore'ye askeri müdahale mesajı!
GİRİŞ 29.08.2017 15:09 GÜNCELLEME 29.08.2017 15:59
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'nın Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi yaptığını ve füzenin Japonya'nın üzerinden geçtiğini duyurmasının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Dünya Kuzey Kore'nin mesajını açık ve net şekilde aldı." ifadesine yer veren Trump, "Bu rejim ne komşularına, ne diğer Birleşmiş Milletler üyelerine, ne de asgari uluslararası davranış standartlarına en ufak saygısı olmadığını gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Trump, "Bu tehditkar ve istikrarsızlaştırıcı tavır Kuzey Kore'nin bölgede ve dünyadaki diğer ülkeler arasında yalnızlaşmasını hızlandıracaktır. Bütün seçenekler masada" ifadelerini kullandı.

ABE İLE TRUMP ARASINDA TELEFON TRAFİĞİ

Açıklamanın ardından ise Beyaz Saray, Başkan Trump'ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. İki liderin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırma kararı aldığı bildirildi.

ÇİN KUZEY KORE'YE İLK KEZ BU KADAR ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin Japon toprakları üzerinden geçip denize düşmesinin ardından Çin'den çok sert tepki gelmişti. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin yaptığı açıklamaya göre "Kuzey Kore'nin gerginliklerinin bardağı taşıran son noktaya ulaştığını" söylemişti.

Olası bir savaş durumunda ABD'nin yanında olmayacağı sinyalini daha önceden yaptığı açıklamalarla defalarca dile getiren Çin yönetimi, Kuzey Kore'ye ilk kez bu kadar sert tepki göstermişti.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya parlamentosunun Uluslararası Meseleler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev, "Kuzey Kore'nin yaptığı füze testinin ABD'ye karşı 'blöf yapmıyorum' mesajı" taşıdığını söylemişti.

Kosachev ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bu ay geçtiği Kuzey Kore füze programıyla ilgili kararında "Durum Kuzey Kore ile ABD arasında ikili bir çatışmaya dönüştüğü için" hedefine ulaşamamış olduğunu da belirtmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 123
  • yükselin biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kore saldırgan eyvallah. abd ne peki ? abd kuzey koreden daha büyük terörist. bizim güçlü olmamız lazım. chp vatan sever solcular tarafından yönetilmesi gerekiyor. chp vatan severlerce yönetilirse hiç değilse böyle ülkeyi satmaz
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şey yapamaz. Ancak sallar. Orada satılık kimse bulamadığı için karıştıramıyor.
    Cevapla
  • olcay olkun 6 yıl önce Şikayet Et
    kaptan amerika kim tutar seni yürü...
    Cevapla
  • amin 6 yıl önce Şikayet Et
    insallah beyaz saraya atar
    Cevapla
  • Kral 70 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin derdi müslümanlar sadece göstermelik meydan okuyor orada bizim icimizdekiler gibi satilik adam bulamadığı için kiviriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin