Trump yaptığı gafı itiraf etti

ABD Başkanı Donald Trump, Asya gezisinin birinci durağı olan ve ilk kez gittiği Japonya’da, siyasi yaşamdaki tecrübesizlikten dolayı yaptığı gafı itiraf etti.

GİRİŞ 07.11.2017 10:46 GÜNCELLEME 07.11.2017 11:31

Trump, seçilmiş ABD Başkanı olmasına karşın, dönemin ABD Başkanı Barack Obama’dan yemin töreni ile görevi devir almasından önce Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi ABD’ye davet etmesinin siyasi deneyimsizlikten olduğunu söyledi.

Başkent Tokyo’da Abe’nin konuşmasının ardından kameralar karşısına geçen Trump, daha önce ABD başkanlığı için aday olmadığını, başkan seçildikten sonra da siyasi deneyiminin bulunmadığını söyledi. Seçimleri kazanmasının ardından dünyanın dört bir yanından kendisine kutlama telefonlarının geldiğini aktaran Trump, “Herkes beni arıyordu. Ben seçilmiş başkandım. Ama 20 Ocak’ta yemin ederek görevi resmen devralmadan önce, öteki dünya liderleri ile görüşmemek gerektiğini, bunun iyi bir şey olmayacağını bilmiyordum. Yerine geçeceğiniz başkan açısından baktığınız da bunun da anlaşılabilir olduğunu anlıyorum” dedi.



Yeni seçilmiş bir ABD başkanı olarak kendisine gelen aramaların bazılarını kabul ettiğini anlatan Trump, “Herkes arıyordu. Japonya’yı kabul edersin. Başka bazılarını da. Almanya’yı kabul ettik, Rusya’yı, Çin’i kabul ettik” dedi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin kendisini arayıp, “en kısa zamanda görüşmek istediğini söylediğini” belirten Trump, “Ne zaman isterseniz gelin dedim. Ama 20 Ocak’tan sonra olmasını öngörüyordum. Sizi görmeyi dört gözle bekliyorum dedim. Arayın, ne zaman isterseniz buyurun gelin dedim” dedi.

Süreç içinde Japonya ve Amerikan medyasından görüşmeye yönelik sorular gelmeye başlayınca, yemin etmeden önce bir başka ülke liderini ABD’ye davet etmenin yanlış olduğunun farkına vardığını belirten Trump, “O zaman kendisini aradım. Ama ofisinde değildi, uçaktaydı ve New York’a geliyordu. Ben de geliyorsa görüşmemek olmaz dedim ve Trump Tower’da görüştük” dedi.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi