Ankara

Genel seçime doğru

20:28 28 Ekim 2015
Genel seçime doğru

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, seçim günü 957 ilçede sandıkların açılmasıyla parti üyelerinin, CHP sistemine sonuç girmeye başlayacağını bildirdi

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, seçim günü 957 ilçede sandıkların açılmasıyla parti üyelerinin, CHP sistemine sonuç girmeye başlayacağını bildirdi.

Aksünger, parti genel merkezinin zemin katında oluşturulan Bilgi Teknolojileri Merkezi'nde (BİTEM) çalışanlarla düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin seçim hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi.

1 Kasım seçimleri öncesinde ikincisini gerçekleştirdikleri sanal seçim sonucu verilerinin sisteme girilmesi ve yaşanabilecek sorunların belirlenmesi çalışmalarında sona gelindiğini vurgulayan Aksünger, sistemi seçimlerde parti örgütleri ve yöneticilerin yanı sıra halka da açacaklarını dile getirdi.

Tüm sandıklarda parti görevlilerinin yer alacağını belirten Aksünger, bu kişilerin seçim sonuçlarını, internet üzerinden genel merkezdeki seçim sonuçları sistemine aktaracağını anlattı.

Sistemin tamamen sandık bazlı olduğunu vurgulayan Aksünger, "Kendimize o kadar güveniyoruz ki ajanslarda ya da diğer medya organlarında bir problem olursa biz bu sistemi web sayfası üzerinden veya internet üzerinden de verebiliriz. O yüzden bu yeni sistemde önemli olan sandık bazında sonuçların buraya gelmesidir. Bugün de 957 ilçemizde tüm örgütümüz şu anda sandık sonuçları geliyormuş gibi bir uygulama yürütüyor" dedi.

Seçim günü parti görevlileri tarafından girilecek sonuçların YSK'dan gelen sonuçlarla karşılaştırılacağını, sistemin, kusurlu bulduğu sandıklara da hukukçuların incelemesi sonucunda anında itiraz edilebileceğinin bilgisini veren Aksünger, sistemde seçmenlerin de kendi sandıklarını görebilme imkanlarının olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.