Ankara

Japonya'nın uzay programı

12:10 15 Aralık 2015
Japonya'nın uzay programı

"Ryugu" asteroitini inceleyecek Hayabusa-2, hedeflenen yörüngeye girdi

Japonya'nın bir asteroiti incelemek için gönderdiği Hayabusa-2 adlı uzay aracının rotasının başarıyla değiştirildiği bildirildi.

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Hayabusa-2'nin hedeflenen rotaya girmek için yaptığı manevranın başarıyla sonuçlandığı ve uzay aracının "Ryugu" asteroitine doğru planlanan yörüngede yol aldığını açıkladı. 

Japon bilim insanları, uzay aracının şu anda doğru istikamette olduğunu ve tüm fonksiyonlarını eksiksiz yerine getirdiğini bildirdi. 

Hayabusa-2'nin, Dünya ve Mars arasında yörüngedeki "Ryugu" asteroitine 2018 yılı haziran ya da temmuz ayında iniş yapması planlanıyor. 18 ay boyunca asteroiti inceleyecek Hayabusa-2, bir krater açarak kaya örnekleri toplayacak ve 2020'de Dünya'ya dönecek. 

Araştırmacılar, asteroitin su ve organik maddeler içerdiğini düşünüyor.

Japon Uzay Ajansı, yaklaşık 600 kilogram ağırlığındaki Hayabusa-2 uzay aracının sağlayacağı verilerin Dünya'nın ve deniz suyunun oluşumu konusunda birçok soruya cevap teşkil edeceğini umuyor.

Japonya'nın daha önce uzaya gönderdiği Hayabusa, bir asteroitin yüzeyinden örnek topladıktan sonra 2010'da Dünya'ya geri dönmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.