Ankara

Ankara'nın şebeke suyu temiz

12:51 27 Aralık 2015
Ankara'nın şebeke suyu temiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından rutin analizleri yapılan Ankara'nın şebeke suyu, son analiz raporuna göre temiz çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından rutin analizleri yapılan Ankara'nın şebeke suyu, son analiz raporuna göre temiz çıktı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın şebeke suyunun devamlı olarak analiz edildiği, son analize göre yine temiz çıktığı bildirildi.

Açıklamada, kentin çeşitli noktaları ile İvedik İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisleri çıkışından kasım ayında alınan numunelerin son analiz sonuçlarına göre, Başkentlilerin musluklarından akan içme suyunun temiz, kaliteli ve içilebilir nitelikte olduğu vurgulandı.

Ankara'nın içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan ASKİ'nin, bin 740 ayrı noktadan numuneler aldığı belirtilen açıklamada, numunelerin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılarak, suyun kalitesinin kontrol altında tutulduğu kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.