Ankara

AŞTİ'de K-9'larla güvenlik önlemi

10:37 14 Mayıs 2016
AŞTİ'de K-9'larla güvenlik önlemi

Ankara'da terör ve asayiş olaylarına karşı yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merkezlerden biri olan Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesinde (AŞTİ), iki K-9 köpeği, özel güvenlik ekipleriyle arama tarama çalışmalarına katılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Ankara metrolarında görev yapan 3 yaşındaki Nana ve 1 yaşındaki Rio adlı dedektör köpekler, AŞTİ'deki kontrol noktalarında, özel güvenlik personeli eşliğinde araçlarda arama yapıyor.

- AŞTİ'ye giriş kapıları azaltıldı

AŞTİ'yi Büyükşehir Belediyesi adına yöneten BUGSAŞ'ın Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, daha önce AŞTİ'nin güvenlik sistemine "ginger" ismi verilen araçların eklendiğini, güvenlik personelinin böylece olaylara daha seri müdahale edebildiğini kaydetti.

Odabaşı, AŞTİ'de ilk kez kullanılmaya başlanan K-9 cinsi köpeklerin, hem patlayıcıya hem de uyuşturucuya duyarlı olduğunu ifade etti.

Alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında AŞTİ'ye giriş yapılan kapıların sayısının azaltıldığını bildiren Odabaşı, terminalin yüksek çözünürlüklü 192 kamerayla, hiçbir kör nokta bırakmaksızın 24 saat kontrol edildiğini de kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.