Ankara

Çubuk Belediyesinden çocuk parklarında yenileme

12:05 03 Haziran 2016
Çubuk Belediyesinden çocuk parklarında yenileme

Ankara'nın Çubuk ilçesinde parklarda bakım ve onarım çalışmaları yürütülüyor.

Belediyece parklarda özel güvenlik ekibi kuruldu.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, ilçedeki parklarda yenileme ve düzenlemenin devam ettiğini belirterek, çalışmalar tamamlandığında park ve bahçelerin daha modern hale geleceğini söyledi.

Vatandaşların park ve bahçelerde daha fazla vakit geçirmelerini amaçladıklarını belirten Karakuş, "Çocuklarımızın eğlence ve oyun alanı, büyüklerinse buluşma ve sohbet etme alanları olan parklarda daha güvenli bir şekilde vakit geçirmeleri adına çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle ilk olarak parklarda revizyon çalışmaları yaptık. Arkasından Yeşil Çubuk, Yunus Emre, Havuzlu, Geylani ve Kurban Tepe Parklarında çocuklarımızın özellikle tatillerde daha çok vakit geçirdiği oyun gruplarını yeniledik. Bunun yanında vatandaşlarımızı spora teşvik etmek amacıyla Lefkoşe ve Menekşe Parklarına da fitnes aletleri yerleştirdik. Daha önce yapılan sivri köşeli, yüksek ve tehlike arz edebilecek türdeki tüm oyuncaklar çocuk sağlığına uygun olanlarla değiştirildi." diye konuştu.

Karakuş aydınlatma sistemlerinin yenilendiği parklarda ailelerin daha rahat etmesi, kadınların, çocukların gönüllerince buraları kullanabilmesi için Yeşil Çubuk, Atatürk, Cumhuriyet ve Osmanlı Parklarında iki vardiya sitemiyle çalışacak 22 özel güvenlik ekibi oluşturduklarını dile getirerek, "Güvenlik görevlileri bulundukları parklarda polis ve zabıtayla sürekli iletişim halinde kontrolleri sağlarken meydana gelebilecek olumsuzlukların da önüne geçecekler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.