Ankara

TESK Başkanı Palandöken'in uyarısı

12:33 17 Eylül 2016
TESK BaÅŸkanı Palandöken'in uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamu kurumları ve mahalli idarelerin esnaflığa soyunduğunu belirterek, "Mahalli idareler fırıncı oldu ekmek satıyor, kamunun misafirhaneleri otel, salonları ise düğün evi oldu. Binlerce esnaf bu tür karar ve uygulamalardan etkilenerek dükkanlarını kapattı." dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin artık esnaf ve sanatkarların işini yapmaması gerektiğini belirtti.

Kamu kurumları ve mahalli idarelerin esnaflığa soyunduğunu vurgulayan Palandöken, kendi işinde başarılı olamayanların başkalarının işlerine el attığını, oysa herkesin bildiği işi yapmasını gerektiğini ifade etti.

Palandöken "Ekmeği ekmekçiye ver bir ekmek de fazla ver" atasözünü hatırlatarak, "Esnaf ve sanatkarımız ülke ekonomisinin can damarlarıdır. Mahalli idareler fırıncı oldu ekmek satıyor, kamunun misafirhaneleri otel, salonları ise düğün evi oldu. Pek çok yerde herkese açık market işletiyorlar. Taksicimizin işini engelleyen adli servisler, sosyete pazar servislerinin ardından bankalar altın alım-satımı yaparak kuyumculuk sektörüne darbe vurdular. Binlerce esnaf bu tür karar ve uygulamalardan etkilenerek dükkanlarını kapattı. Buna bir dur demenin zamanı geldi. Bırakın işi erbabı yapsın." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkarın, kamunun yanlış uygulamalarından zarar gördüğüne dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnafa bir bir darbe vurulmaya çalışılıyor. Acele tedbir alınarak haksız rekabetin önüne geçilmeli. Yada esnafa da rekabet edebilecek eşit şartlar sağlansın. Esnaf ve sanatkarın olmadığı yerde kültür ve yaşam olmaz. Esnaf ülkenin çimentosudur. Bu çimento olmaz ise bina ayakta duramaz. Biran önce binanın ayakta durması ve yapının bozulmaması için önlemler alınmalı ve herkes kendi işini yapmalıdır."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.