Ankara

Büyükşehir çiğ süt satacak

18:08 30 Mayıs 2017
Büyükşehir çiğ süt satacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELSO aracılığıyla kurulan Sütmatik"lerle çiğ süt satacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, taze sıkılmış meyve suyu satışı yapan BELSO, şimdi de aynı özel araçlarla Ankara'nın çeşitli noktalarında uygun fiyatlı çiğ süt satışı gerçekleştirecek.

Araçlara yerleştirilecek otomatlar, sütün 4 derecelik ısısını muhafaza edecek. Böylelikle çiğ süt satışı, hem tüketiciye hem de üreticiye süt tüketimi imkanı sağlayacak.

İlk Sütmatik'in açılışının, yarın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından Güvenpark'taki Belso aracı önünde yapılacağı belirtildi.

- Çiğ süt, 24 saat içinde tüketiciye ulaşacak

Tüketime hazır çiğ süt, sağımdan itibaren 24 saat içinde tüketicisine ulaştırılacağı ve tüketicinin, otomatlara attığı parayla kendi kabına süt dolduracağı aktarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Dairesi Başkanı Özgür Güven, Türkiye'de ilk toplu süt otomatı satın alan kurum olduklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Sütte fiyat istikrarsızlığı var. Tüketici yüksek fiyata alıyor, yetiştirici ise sanayiye sütünü çok düşük ücrete satıyor. Bizim hedefimiz, hem tüketiciyi hem de yetiştiriciyi koruma altına almak. Üretici adına çiğ sütün satışını destekliyoruz. Bu uygulama sayesinde hastalıktan arınmış işletme sayısı artacak. Çünkü çiğ süt satıp, daha fazla kazanmak isteyen yetiştiriciler, hastalıktan ari işletme olmak isteyecek. Sütler hastalıktan ari işletmelerden alınacak, her gün analiz edilecek ve 24 saat içinde tüketimi sağlanacak. Türkiye'de süt tüketiminde İstanbul birinci, Ankara ise yetiştiricilerin ve süt üreticilerinin merkezi olmasına rağmen ikinci sırada. Ankara'nın başlattığı bu uygulama sayesinde taze sıkılmış meyve suyundan sonra, sütte de kısa sürede liderliği alacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.