Ankara

AŞTİ'de bayram öncesi denetimler arttı

10:43 23 Ağustos 2017
AŞTİ'de bayram öncesi denetimler arttı

Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmesi'nde (AŞTİ) 10 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde denetimler artırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin, başkentlilerin rahat ve huzur içerisinde bir bayram geçirebilmeleri için yaptığı çalışmalar ile denetimler devam ediyor.

Bayram öncesi, otobüs bagajlarının yolcu fişleriyle uyumluluğundan, yolcu biletlerindeki isim bilgilerine, AŞTİ'ye giriş çıkışlardaki aramalardan, çığırtkanlığın önlenmesine kadar pek çok konuda denetim yapan ekipler, kurallara uymayan firma, yazıhane ve kişilere de cezai müeyyide uyguladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak ile BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı'nın da bulunduğu denetimlerde, yolcu biletlerini de kontrol eden ekipler, biletlerle yolcuların isim uyuşmazlığı bulunanları için de firmalara ceza kesti.

- "Korsan taşımacılığına müsaade etmeyin"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirilmelerine yer verilen BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, denetimler kapsamında, vatandaşların AŞTİ'ye giriş çıkış yaptığı 28 ayrı kapıda da x-ray cihazları bulunduğunu belirtti.

200 güvenlik personeli ve dört K-9 köpeğinin gece gündüz vardiyalı bir şekilde görev yapacağını vurgulayan Odabaşı, "Ayrıca bina ve çevresi de 200 adet son teknoloji kamera sistemiyle 24 saat gözetim altında. Ayrıca seyahat edecek olan vatandaşların korsan taşımacılığına müsaade etmemesini istiyorum. Şehirler arası yolculuk yaparken kesinlikle bagaj fişi almadan seyahat etmeyin." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak da yolcuların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak adına 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ile diğer tüm kanun ve yönetmeliklere dikkat etmeyenlere cezai müeyyide uyguladıklarını aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.