Ankara

Çubuk'ta baklavacıların tatlı telaşı

10:16 28 Ağustos 2017
Çubuk'ta baklavacıların tatlı telaşı

Çubuk'ta baklava ustaları bayram öncesi aldıkları siparişleri hazırlamak için fazla mesai yapıyor.

İlçedeki baklava üreticileri bir taraftan Kurban Bayramı diğer taraftan da festival yoğunluğu yaşıyor. Misafirlerine ev baklavası ikram etmek isteyenler, Çubuk'taki baklavacılarda yoğunluğa neden oldu.

Baklava ustası Pakize Çam, AA muhabirine, ev baklavalarının yapılmasının büyük özen gerektirdiğini söyledi.

Baklavaya her zaman ilgi olduğunu ancak bayramlarda talebin çok daha fazla arttığını belirten Çam, "Kurban Bayramı öncesinde baklavanın yanında bazlama, şebit ekmeği ve mantı gibi ürünlerin de siparişini alıyoruz." dedi.

Sadece kendilerinin değil ilçedeki tüm ev baklavası üretim yerlerinin yoğun mesai yaptığını aktaran Çam, "Siparişleri yetiştirmek için sabah erkenden geldiğimiz iş yerinde gece yarısına kadar çalıyoruz. Buna rağmen talebi karşılayamıyoruz. Bu nedenle de komşularımızdan yardım almaya başladık." ifadelerini kullandı.

Çubuk baklavasının kendisine has lezzeti olduğunu dile getiren Çam, baklavanın kilogramını 30 liradan sattıklarını aktardı.

Çam, şunları kaydetti:

"Daha önce evde yaptığım yöresel baklavalarımızı bir yıldır açtığım iş yerinde yaparak satıyorum. Özellikle bu bayram öncesi o kadar çok sipariş aldık ki gece gündüz çalıştığımız halde yetiştiremiyoruz. Baklavamız genelde cevizli olur ancak isteğe göre fındık ve fıstıkta kullanıyoruz. Kullandığımız yağ ve cevizin kalitesi baklavalarımızın önemli özelliklerindendir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.