Ankara

Başkentin kuşları tünellerle huzura kavuşacak

20:05 07 Şubat 2018
Başkentin kuşları tünellerle huzura kavuşacak

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki kuş cennetinde yaşayan kuşlar, bölgeden geçen karayoluna yapılacak tüneller sayesinde araç ve klakson sesinden etkilenmeyip huzura kavuşacak.

Nallıhan ilçesini ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Davutoğlan yakınlarında yer alan Nallıhan Kuş Cenneti'nin başkentin en önemli sulak alanlarından olduğunu söyledi.

Bu kuş cennetinin 1994 yılında Milli Parklar, Av ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğünce koruma altına alındığını aktaran Milletvekili Ceylan, kuş cennetinde 200 ayrı türe yakın kuşun yaşadığını aktardı.

Ceylan, bu kuş cennetinde şahin, doğan, kartal, mısır akbabası, alacabalıkçıl, kaşıkçı, yeşilbaş, karabatak, kılkuyruk, turna, keklik, çulluk, bıldırcın, kaz, su tavuğunun görülebilecek türlerden olduğuna işaret ederek, burada kuş gözlemevinin de yer aldığını anlattı.

Bu gözlemevine gelen ilgililerin dürbünlerle kuşları rahatlıkla görebildiğini dile getiren Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aladağ çayı deltasındaki bu kuş cenneti, coğrafi yapısıyla, toprak ve doğal güzelliğiyle oldukça güzelliğe sahip bir alan. Şimdi bazı kuşlar, daha sıcak bölgelere, ülkelere göç ettiler, buna rağmen kuş cenneti kuş sesleriyle cıvıl cıvıl. İlkbaharla göç eden kuşlar buraya dönerek yuvalarını kuruyor ve yavruluyor. Nallıhan Kuş Cenneti başkentin en önemli ve en çok kuş barından mekanlarından birisidir."

Ceylan, Ankara-Beypazarı-Nallıhan güzergahından geçip Adapazarı'na bağlanan D-140 No'lu karayolunun da Nallıhan Kuş Cenneti'nden geçtiğini anlatarak, bu yoldaki araçların kuşları özellikle üreme döneminde olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bu yoldaki duble yol çalışmalarının sürdüğünü anlatan Ceylan, "Karayolunun kuş cennetinden geçen bölümünde iki tünel inşa ediliyor ve halen çalışmalar hummalı şekilde sürüyor. Bundan böyle kuşlar, araç ve klakson sesinden hiç etkilenmeyecek." dedi.

Ceylan, ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.