Ankara

Çubuk'ta "İsrafı Önleme ve Çevre" semineri

09:09 06 Mart 2018
Çubuk'ta "İsrafı Önleme ve Çevre" semineri

Ankara’nın Çubuk ilçesinde "İsrafı Önleme ve Çevre" konulu seminer verildi.

Yukarı Çavundur Güzelleştirme Eğitim ve Kültür Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen seminere, Ankara Seymen Ocağı Derneği Başkanı Necmettin Palacı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Mehmet Akça, Bosna Hersek Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mevlüt Özdemir, Toplum Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Deniz Kakanas ve mahalle sakinleri katıldı.

Kakanas, seminerde yaptığı konuşmada, hem çevreyi korumanın hem de israfı önlemenin önemine işaret etti.

Çağımızın önemli sorunlarından birinin ihtiyaç fazlası tüketim olduğunu vurgulayan Kakanas, bunun toplum üzerinde maddi ve manevi kayıplara yol açtığını kaydetti.

Tasarruflarla neler yapılabileceğini anlatan Kakanas, "Günümüzde insanlar bilinçli ya da bilinçsiz olarak ihtiyaç fazlası tüketmeye başladılar. İsraf adeta çağımızın vebası galine gelmiştir. İhtiyaç fazlası tüketim alışkanlıklarının giderilmesi halinde temel besin kaynaklarından ve asgari yaşam şartlarından yoksun olarak yaşamak zorunda kalan bir insan dahi kalmaz. Buradan sağlanacak tasarruflarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlanırken, önemli yatırımlar dahi yapılabilir." diye konuştu.

Seminerin sonunda Ankara Seymen Ocağı Başkanı Necmettin Palacı ve ekibi tarafından Ankara yöresi halk oyunlarından örnekler sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.