Ankara

Kur'an kursu bina inşaatı için hayırseverlere destek çağrısı

09:54 08 Mayıs 2018
Kur'an kursu bina inşaatı için hayırseverlere destek çağrısı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yapımı devam eden Suffa Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Hafızlık Kursu binası inşaatı için hayırsever vatandaşlardan yardım istendi.

Çubuk Suffa Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe müftüsü ve din görevlilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin bir araya gelerek kurdukları Suffa Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Fatih Mahallesi'nde başlatılan kurs binasında inşaatın sürdüğünü kaydetti.

Projeyi ilçe halkı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Demirtaş, 7 bin 236 metrekare kapalı alana sahip, 240 öğrenci kapasiteli binanın bitirilmesi için 7 milyon liraya daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Demirtaş, projenin her yönüyle Türkiye'ye de örnek olacağını aktararak, "Ankara'da ve bölgede böyle komplike bir kurs binası yok. Tüm bölgeye hatta tüm Türkiye'ye hizmet edecek bir hafızlık külliyesini ilçemize kazandırmak istiyoruz. Yapımı devam eden binanın tamamlanması için hayırsever vatandaşlarımızın yardımını bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.